Google'ın +1 için Planları Yavaş Yavaş Ortaya Çıkıyor

Google'ın +1 için Planları Yavaş Yavaş Ortaya Çıkıyor

Google'ın geçtiğimiz aylarda arama sonuçlarına eklediği sosyal +1 düğmesi, Chrome'da göründü. Google'ın Amerikan televizyonlarında yayınlanması için hazırladığı Chrome reklamında bir sahnede web tarayıcısındaki +1 düğmesi görünüyor.

Google'ın bunu unutmuş veya gözden kaçırmış olmasının mümkün olduğunu düşünmüyorum. Google aynı reklamda bu şekilde iki ürününü birden tanıtmış oluyor. Reklamın konusu bu kadar geçmişken kısaca anlatalım. Kızı yeni doğmuş olan bir baba, kızının adına bir gmail adresi alıyor ve kızına büyüdüğünde okuması için içerisinde resim ve videoların da bulunduğu mailler atıyor.  Bu sırada kullandığı Chrome tarayıcısında +1 düğmesi görünüyor. Reklamın tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=R4vkVHijdQk?fs=1&hl=en_US&rel=0

Google'ın Chrome için planlarının yolunda gittiğini biliyoruz. Web tarayıcıları konusundaki tüm rapor ve istatistiklerde yükselişi görülen Chrome'un bir süre sonra Firefox'u da geçerek 2. sıraya oturabileceğini düşünüyoruz. Webrazzi özelinde baktığımızda Chrome %28 kullanım oranıyla ikinci olmuş bile, IE %30, Firefox ise %25 kullanım oranına sahip. Safari ise %6 ile çok arkadan takip ediyor.

Firefox'un hafıza kullanımı sorununu 4. versiyonunda da tam olarak aşamamış olması, Chrome'un çok işine yaradı. Firefox eklentilerinin tamamının Chrome'da olmaması ve javascript motorunun tam istenildiği gibi çalışmamasına rağmen Chrome hızı sayesinde rakipleri karşısında payını artırmaya devam edecektir.

Google'un webin hakimiyeti konusunda Facebook ile olan rekabeti Chrome'a ne şekilde yansır bilemiyorum. Ancak sosyal etkileşim konusunda şimdiye kadar istediklerini tam olarak başaramayan Google'ın +1 düğmesiyle bir şansı olabilir. Diğer taraftan Facebook'un yayılımı karşısında Google'ın yerini koruyabilmesi için Twitter gibi sağlam bir silaha ihtiyacı olduğunu düşünüyorum :)

Tahmin ediyorum ki Google'ın +1 düğmesi hakkındaki planlarını kısa zaman içinde göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.