Facebook'tan Google +1'e Gayri Resmi Rakip

Google'ın arama sonuçlarına sosyal bir dokunuş olarak eklediği Google +1 henüz tam olarak açılmış değil, nasıl bir etki oluşturacağı da akıllarda soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor. Facebook'un Google'ın bu hamlesine dair bir yorumu olmasa da Google +Like adlı tarayıcı eklentisi gayri resmi olarak Google'a cevap veriyor.

Facebook'tan Christian Hernandez'in Twitter'da paylaştığı eklentiyi incelediğimde Facebook beğen düğmesinin arama sonuçlarına güzel bir şekilde uyarlandığını gördüm. Hatta Google'ın bu eklentiyi nasıl karşılayacağını dahi düşünmeye başladım.

Facebook Webrazzi - Google'da Ara

Crossrider tarafından geliştirilen Google +Like eklentisi, Google +1 mantığında arama sonuçlarında arkadaşlarınızın tercihlerini gösteriyor, tabi bunu da Facebook'un sosyal örgüsü Social Graph'tan faydalanarak tıpkı web sayfalarında olduğu gibi yapıyor. Google arama sonuçlarında Facebook arkadaşlarınızın beğenilerini küçük profil fotoğraflarıyla beraber görebiliyorsunuz.

Facebook'ta Google hesaplarımızından daha geniş bir çevreye sahip olduğumuzu düşünürsek, bilindik tarzıyla +Like'ın daha fazla sevileceğini söyleyebilirim. Sağ sütundaki reklamların sıkıntı yaratmaması için biraz daha düzenleme yapılabilir.

Google, +1'i web sitelerine ekleyerek - belki de Buzz paylaş düğmesini değiştirerek - arama sonuçlarına kullanıcı etkileşimini yansıtacak ama onun da pek heyecan verici görmediğimi söylemiştim.

+Like'i tarayıcınıza indirebilir, Google +1'i deneme sürecinde aktif edebilirsiniz ve elbetteki değerli yorumlarınızı bekliyoruz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.