Bilyoner Yatırımından Sonra Grupca.com Artık Bombastik.com Oluyor

Bilyoner Yatırımından Sonra Grupca.com Artık Bombastik.com Oluyor

Yaklaşık 2 hafta önce Bilyoner'in grup alışveriş pazarının ilk oyuncularından olan Grupca'ya bir yatırım gerçekleştirdiğini paylaşmıştık. Hatta haberimizin devamında yetkililerin doğrulamalarına ek olarak aldığımız genel bazı bilgileri de yazımızı güncelleyerek aktarmıştık.

Yatırım haberini paylaştığımız günlerde yatırım sonrasında Grupca'nın nasıl şekilleneceği, kurulacak yeni şirketin isminin ne olacağı, satın alınan hisse oranları gibi detay sorularımızın cevaplarını bilmiyorduk ve taraflar da henüz paylaşamayacaklarını belirtmişlerdi. Ancak aldığımız yeni bilgiler ve araştırmalarımızla bu detaylar su yüzüne çıktı.

Öncelikle Grupca.com artık yoluna Bombastik.com olarak devam edecek. Nisan ayı içinde bu yeni marka altında konumlandırılacak olan servisin ilk ekran görüntüsünü de aşağıda paylaşıyoruz.

Yatırım sonrasında kurulmuş olan şirket de yine Bombastik markası göz önüne alınarak Bombastik Bilişim Hizmetleri A.Ş. adıyla kurulmuş. Bilyoner'in yatırımcı olarak giriş yaptığı bu yeni şirketin resmi kayıtlarına göre hissedar dağılımı ve oranları şu şekilde.

Yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi Bilyoner gerçekleştirdiği yatırım sonrasında Grupca'dan, yeni adıyla Bombastik'ten, %30 hisse almış. Bir diğer dikkat çeken isim Burak Büyükdemir'in de kurulan şirketteki hissesi %10 olarak gözüküyor.

Şahsen Grupca.com markasının belirli bir bilinirliğe ulaştığını düşündüğüm için Bombastik.com'u biraz yadırgadım. Hatta dürüst konuşmam gerekirse haber tarafımıza ilk ulaştığında tarihin 1 Nisan olmasından dolayı şaka yapıldığını düşündüm. Ancak yaptığımız araştırma sonrasında ulaştığımız yeni şirket bilgileri, marka tescilleri gibi önemli belgeleri görünce, bir de Burak Büyükdemir'den kesinlikle şaka olmadığını doğrulayınca Grupca'nın artık yoluna Bombastik olarak devam edeceğine ikna oldum. Ama açıkcası şu anda bile hala şaka gibi geldiğini söylemek zorundayım. :)

İnanıyorum ki, hem Grupca kurucuları hem de Bilyoner yetkilileri bu kararı alırken uzun süre çalışmışlardır. O yüzden şu anda bu değişimin arkasındaki sebepleri değerlendirmeyi çok doğru bulmuyorum. Önemli olan bundan sonra uygulanacak olan strateji ve Bombastik.com'un konumlandırılması. Bu operasyon doğru şekilde uygulanırsa değişimi zarar görmeden gerçekleştirmek mümkün olacaktır.

Kesin olan şu ki, arkasına Bilyoner'i alan yeni Grupca önümüzdeki dönemlerde servise farklı açılımlar katacak ve sektöre biraz daha hareket getirecektir. Bu bağlamda, markayı da Bombastik olarak değiştirmelerinin mutlaka önemli sebepleri vardır diye düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.