Bilyoner'den Grupca.com'a Yatırım

Grup alışveriş pazarında sessiz sedasız kendisine iyi bir pazar payı yakalamış olan Grupca.com'un yatırım görüşmeleri içinde olduğunu duymuştuk. Hatta birkaç hafta öncesinde yatırımı gerçekleştirecek olan tarafın Bilyoner olduğu da gelen duyumlar arasındaydı.

O dönemlerde kesin bilgi sahibi olmadığımız için paylaşmadığımız bu gelişme dün hem Grupca hem de Bilyoner tarafından doğrulandı.

Konuyla ilgili sıcağı sıcağına sizleri bilgilendirmek istediğim için detayları henüz almadan bu haberi yazıyorum.

En kısa sürede detayları netleştirip bu yazıyı güncelliyor olacağız. Ama küçük bir noktayı hemen paylaşayım. Bilyoner'in Grupca.com'a gerçekleştirdiği yatırım sonrasında Burak Büyükdemir'in de ortaklar arasına katıldığını öğrendik.

Gelişmeleri ve detayları bu yazıdan takip edebilirsiniz.

GÜNCELLEME: Grupca.com kurucularından Mehmet Gök'e Bilyoner yatırımı ile ilgili çeşitli sorular sorduk. Verdiği cevapları aşağıda olduğu gibi paylaşıyoruz.

Yatırım miktarı nedir? Yatırım miktarını açıklayamıyoruz; fakat grup satınalma sektöründeki yerimizi sağlamlaştırmak üzere çok önemli bir adım. Sonuçta Bilyoner.com Türkiye’nin en yüksek trafiğe sahip sitelerinden biri; ve ciddi bir iş hacmine sahip. İşin doğrusu Bilyoner’de bu projeye sadece bir finansal yatırım olarak bakılmıyor, geleceği parlak – uzun vadeli, sürdürülebilir bir proje olduğu için tercih edildi.

Grupca'nın mevcut Ankara'da kurulu şirketine mi yatırım yapıldı, yeni bir şirket mi kuruldu? Kurulan yeni şirketin ünvanı nedir? Yeni bir şirket kuruldu, şirket ünvanını çok yakın zamanda açıklayacağız.

Hisse oranları nedir? Bilyoner çoğunluk hisse sahibi oldu mu? Bilyoner %30 oranında ortak oluyor.

Grupca operasyonu bu yatırımla İstanbul'a tanışanacak mı? Operasyon aslında uzun zamandır İstanbul'da. Yeni şirket operasyonu da İstanbul'da devam ediyor olacak.

Bilyoner'in grup alışveriş pazarına girmek istemesindeki temel sebep nedir? Bilyoner Türkiye’nin Lider Şans Oyunları platformu; ve 7. senesini kutluyor. 1,5 milyona yaklaşan tekil üyeye sahip; ve ciddi bir database’i yönetiyor. Bu 7 senelik süreçte Hizmet Kalitesi ve Güven anlamında internet kullanıcılarının zihninde bir yer edinmişti;şimdi kendi tecrübe ve birikimini aktarabileceği; kendi işiyle de sinerji oluşturabilecek yeni fırsatları değerlendirmeye başladı. Grup Alışveriş doğası gereği geniş kitlelere ilk defa “servis” sektörünün online’dan ulaştırılmasını sağlıyor; ayrıca doğru kullanıldığında küçük işletmeler için etkili bir mecra. Bu işin Türkiye’de bir geleceği olduğunu düşünüyoruz; belki zaman içinde bu halinden biraz daha başka bir yöne evrilecek; ama mutlaka içinde olmak isteyeceğimiz bir dal.

Grupca.com için bundan sonraki hedefler nelerdir? Mevcut yapı korunacak mı yoksa yeni servisler planlanıyor mu? Temel olarak mevcut yapı korunuyor, ancak tabii ki fark yaratacak bazı uygulama ve servisleri hayata geçiriyor olacağız. Bilyoner’in yıllar içinde oluşturduğu Güven ve Kalite unsurlarını ön plana çıkartmak ilk hedefimiz..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.