Türkiye'den ve Dünyadan Online 1 Nisan Şakaları

Türkiye'den ve Dünyadan Online 1 Nisan Şakaları

Bugün belkide çoğumuz ne tip şakalara maruz kalacağız diye sabahtan beri tedirginiz fakat son yıllarda 1 Nisan internet şirketleri için viral etki yaratacak tanıtımlar yapmak için güzel bir fırsat haline dönüşmeye başladı. Bu yazıda bugün firmaların yaptığı 1 Nisan şakalarını payalaşacak ve yeni şakalara maruz kaldıkça bu yazıyı güncelleyeceğiz.

Öncelikle Linkedin'den başlayalım. Linkedin tanıyabileceğiniz kişiler listesine birbirinden ünlü isimleri ve karakterleri taşıyarak basit ama esprili bir şaka yaptı bizlere. Listede Sherlock Holmes'den Robin Hood'a kadar birçok ismi görmek mümkün.

1 Nisan şakası yapan diğer bir firma ise Google. Google Motion adında el hareketleriyle e-posta okuma yazma, cevap yazma özellikleri içeren bir ürün(!)'ü tanıtan Google, sırf şakayı biraz daha gerçekçi kılmak için bir de komik video paylaşmış. Videonun biraz da olsa Apple'ın videolarına benzediğini söyleyebiliriz :)

Diğer 1 Nisan şakası yapanlardan biri de Hollanda'dan. Heineken biraları için kahve makinesi gibi bir makine tanıtan markanın sitesini şu ana kadar 5000'den fazla kişi twitter'da paylaşmış.

Foursquare ise 1 Nisan şakası olarak yaptığınız check-inden puan alamadığınızı yazıyor ancak alt satırda şakayı açıklayarak fazladan 3 puan veriyor.

Türkiye'den de örnekleri görmek mümkün. Grupanya 30 milyon dolara Ay yürüyüşü satışa çıkararak en ilginç şakayı yaptı. 30 milyon dolardan satılan Ay yürüyüşlerinden 12 kişi satın almış, Grupanya'nın cirosu bu ay epeyce yüksek olacak anlaşılan. :) Grupanya'nın 1 Nisan'a özel diğer fırsatlarında ise Görünmezlik iksiri, kimsenin seyretmediği öğlen saati filmleri koleksiyonu ve Galaksinin incisi Alderan'da Deathstar manzaralı 3 günlük tatil var :)

Şehirfırsatı 1 Nisan'a özel kampanyasında neresi olduğu süpriz olan bir mekanda 15 TL'ye kahvaltı veriyor. Global'de ise Groupon 1 Nisan şakalarının fikri haklarını aldığını ve 1 Nisan şakası yapan Youtube, Grooveshark gibi servislere ihtarname çektiğini açıkladı :)

Zaytung ile Bobiler.org'da kullanıcılarını siteyi ilk açtıklarında şaşırtan sitelerden. Zaytung'u ilk açtığınızda karşınıza otomatik kepenk imalatçısı sitesi çıkıyor. Bobiler.org ise uzman kadrosuyla pompa sektörüne girmeyi uygun görmüş :) Bu iki sitenin de ortak özelliği ise 1 Nisan şakalarına Avea'nın sponsor olması. 1 Nisan şakalarına sponsor olunması heralde Türk internet pazarında ilk kez görülen bir durum.

Aslında bizimde merakla beklediğimiz İnci Sözlüğün 1 Nisan şakası ise bu akşam gerçekleşecek. Fazla ses edip şakanın madurlarını uyandırmayalım. Yalnızca İnci Sözlüğün 1 Nisan şakasının sonuçlarını bu akşam saat 8'de Taksim'de AKM'nin önünde kendi gözlerinizle görebileceğinizi söyleyelim.

Grooveshark da blogunda 3D müzik dinleme ile ilgili bir yazı yayınlamış fakat yorumu sizlere bırakıyoruz :)

Türkiye'de 1 Nisan'a özel çalışma yapanlardan biri de indirdik.com. İçinde ne olduğunu (gerçekten) bilmediğimiz bir kutu bugüne özel günün fırsatı olmuş. İçinden ne çıkacağını bizler de merak ediyoruz :) Alanlar lütfen bizleri de bilgilendirirse seviniriz.

1 Nisan şakalarına Trendyol'da özel butik satışıyla katılmış. Özel satışta elde kalan ve kimsenin almadığı ürünler satışa çıkarılmış :) Fotoğraf çekimleri de hayli eğlenceli geçen 1 Nisan kampanyasının kamera arkası videosu da Trendyol'un blogundan yayınlanmış.

Günün ilerleyen saatlerinde yeni şakalar bulursak yine sizlerle bu sayfada paylaşacağız veya siz bulduklarınızı bizimle paylaşabilirseniz, onları da memnuniyetle bu sayfadan paylaşırız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.