Salesforce'dan Sosyal Medya Takibine 326 Milyon Dolar Yatırım

Bulut bilişim tabanlı CRM konusunda uzman Salesforce, sosyal medya takibi alanında isim yapan Radian6'yı toplamda 326 milyon dolar karşılığında satın aldı.
Salesforce'dan Sosyal Medya Takibine 326 Milyon Dolar Yatırım

Bulut bilişim tabanlı CRM konusunda uzman Salesforce, sosyal medya takibi alanında isim yapan Radian6'yı toplamda 326 milyon dolar karşılığında satın aldı. 276 milyon dolar nakit aktarımıyla gerçekleşen dev yatırımın taraflarına biraz daha yakında bakalım.

11 Martta Avrupa'lı 6Consulting'i satın alan Radian6, kendi alanında lider konumda gösteriliyordu. 6Consulting'i satın almadan önce 250'yi aşkın çalışan sayısıyla önemli marka ve şirketlere hizmet vererek bu haklı ünvanı edinmişti. 4 milyon dolar değerindeki yatırımı sosyal ağlar üzerindeki konuşmaları analiz etmeye ayırmıştı.

2010 Aralık ayı sonunda sonunda bulut bilişim üzerine önemli bir servis olan Heroku'yu alan Salesforce ise Şubat 2010'da şirketlere özel sosyal ağı Chatter'ı tanıtmıştı. 1999'da kurulan ve 2006'dan bu yana satın almalar yapan şirket bu yıl başında Chatter hizmetine dahil etmek için önce 31 milyon dolara dimdim.com'u ardından Manymoon.com'u satın almıştı.

HubSpot ve Seesmic'e de yatırım yapan Salesforce, şirketlerin online işbirliğini güçlendirmek için tüm fırsatları değerlendiriyordu. Popüler CRM şirketi, 2008 yılında da Inspark ile Türkiye pazarına girmişti.

Bugün SAP ve IBM gibi kurumsal yazılım şirketlerinin de radarında olan sosyal medya analizi ve şirket için gerçek zamanlı yazılımlar Salesforce'un önemli bir hedefe kitlendiğini gösteriyor. Salesforce yönetim kurulu başkanı Marc Benioff da yaptıkları yatırımın hem önemli fırsatı yakaladığını hem de şirket değerini artırdığını söylüyor.

Konuşmalarımız internet dünyasına taşındıkça sosyal medya takibi giderek ilgi çeken bir alan haline geliyor. Özellikle yatırımın geri dönüşümünü takip eden kurumsal şirketlerin sosyal medyaya yönelmesi daha büyük ama daha çetin bir pazar oluşturuyor.

Türkiye pazarıda ise bu alanda hizmet veren girişimler olarak Boom Sonar, Monitera, Semanticum ve Somedya'yı sayabilriiz. Artan yatırım dalgasının sosyal medya takibi alanına da yöneleceğini tahmin ediyoruz. Kendi içinde öne çıkan isimler de bu anlamda şanslı görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.