Yonja Media Group Yeni Yatırımı İle En Büyük Sosyal Web Şirketi Olmaya Odaklandı

Yonja Media Group Yeni Yatırımı İle En Büyük Sosyal Web Şirketi Olmaya Odaklandı

Webrazzi'yi uzun zamandır takip edenler Yonja'nın 2008 yılında Tiger Global'den aldığı yatırımı hatırlayacaklardır. Şirket yatırım sonrasında stratejisini şekillendirmiş ve yaklaşık 1,5 yıl önce de şirketin yönetimini CEO görevindeki Dilawar Syed'e bırakmıştı. Yahoo!'dan transfer edilen Dilawar Syed ile yeniden yapılanma sürecine giren Yonja Media Group, şu günlerde dikkat çeken çalışmalar yapıyor.

Bir süre önce gerçekleşen fırsat takip servisi Fırsat Bu Fırsat yatırımı ile önemli bir alanda güçlü bir pozisyona gelen şirket, devamında Yonja.com için dünyanın en büyük çöpçatanlık sitelerinden Zoost ile bir işbirliğine gitmişti.

Şu günlerde de özellikle sosyal web tarafında yeni projeler ve işbirlikleri için çalışmalar sürdürüldüğünü duyduğum grubun bu hareketinin arkasında aslında Ocak ayında ikinci kez gerçekleşen Tiger Global yatırımı var. Bu arada hatırtlatmış olayım, Türkiye'de Tiger Global'in yatırım yaptığı diğer şirketler arasında Mynet ve Trendyol bulunuyor.

Yonja Media Group'a gerçekleştirilen yatırım sonrasında şirket Yonja.com'dan bağımsız olarak hayata geçirilecek sosyal ürünler için çalışmalarını başlatmış. Fırsat Bu Fırsat'la yakalanan başarıdan da ilham alarak "sosyal ticaret" olarak adlandırdıkları bu alanı öncelikleri arasına alan şirket, bu alanda yeni işbirlikleri ya da ortaklıklara gidebilir.

Şu anda grup alışveriş pazarında sektörün en büyük 4 oyuncusunun hemen arkasında yer alan Fırsat Bu Fırsat 6 ayda 500 binden fazla üyeye ve ayda 1 milyondan fazla ziyaretçiye ulaşmış durumda. iPhone uygulaması da bulunan servisin bir süre sonra kendisi de fırsatlar sunmaya başlar mı yoksa takip aracı olarak yoluna devam mı eder bilemiyorum. Ancak Yonja Media Group'un bu alanı öncelikleri arasına almış olması stratejilerine göre şirketin modelini değiştirebilir.

Yonja'nın aldığı yatırım sonrasında en büyük sosyal web şirketi olmayı hedeflediği, bu haber için istediğimiz bilgiler arasında özellikle belirtildi. Açıkca söylemeliyim ki bu ciddi ve iddialı bir hedef. Bu bağlamda sadece Fırsat Bu Fırsat ile sınırlı kalmadan sosyal medyayı da içine alacak yeni oluşumlara gidilmesi gerekiyor. Ayrıca şirketin yatırım sonrasında yapılan açıklamalarında mobil için de önemli hedefleri olduğunu duymuştuk. Bu konuda neler yapılacak ya da neler hedefleniyor bilemiyoruz. Ancak kesin olan şu ki, yabancı bir yatırım şirketinden ikinci kez yatırım alan sayılı şirketlerden olan Yonja'nın önümüzdeki dönemlerde yapacağı hamlelerle adını biraz daha fazla duymamız söz konusu olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.