Mobil Dünyanın 2015 Hedefi ve Mobil TV Potansiyeli

Mobil Dünyanın 2015 Hedefi ve Mobil TV Potansiyeli

Web servislerinin mobil dünyaya geçişi ve mobil cihazların artışı ile bu alandaki hedefler büyüyor. IE Market Research, bu değişimin 2015'te 52.8 milyar dolarlık pazar oluşturacağını öngörüyor. 50 bölgede yapılan araştırmaya göre mobil TV en ciddi büyüme oranına sahip alan olacak.

IEMR'ye göre 2009'da mobil eğlence pazarının değeri 32.9 milyar dolardı. Mobil oyun, mobil müzik ve mobil TV için yapılan araştırma yıllık %9.5'lik bir büyüme eğrisiyle pazarın 2015'te 52.8 milyar dolara erişeceğini gösteriyor.

2009'da mobil TV gelirleri 2.52 milyar dolar iken 2015'te beklenen gelirin 6.6 milyar dolar olacağı ifade ediliyor.

Ülkemizde mobil TV'nin önemli olduğunu hem operatörlerin yöneliminden hem de kullanıcıların tercih ettiği cihazlardan anlayabiliyoruz. Tabi bunun daha çok orta-alt sınıf mobil cihaz kullanıcılarının eğilimi olduğunu da biliyoruz. Özellikle genç nüfus bu anlamda daha aktif bir pazar vaadediyor.

Mobil - Tv

ABD'nin 4G(LTE) altyapısıyla mobil multimedya alanında üst düzey bir trafik yakalayacağı raporda ifade ediliyor ama Verizon'un söz konusu hızları ülkemiz operatörlerince de sağlanıyor. Japonya'da ise NTT Docomo çıtayı 75 mbps'e çekmiş durumda. 2013'e hedeflediği yatırım 3.6milyar dolar olan Docomo, 2015'te 60 milyon 4G abonesine ulaşmayı hedefliyor. Kore'de de önemsenen mobil TV, Endonezya gibi genişleyen ve gençleşen bir mobil pazarlar için de potansiyel oluşturuyor.

Kısacası Türkiye'den Uzak Doğu'ya kadar dünyanın her yerinde mobil dönüşümün potansiyeli görülebiliyor. Mobil geniş bant erişiminin artışıyla da içerik bakımından profesyonel olan TV yayınları katma değer yaratmaya devam ediyor.

Görsel Kaynak: mobile or tv, smart mobile tv

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.