Sanalika'nın Yaratıcılarının Yeni Oyunu PETePET Gün Sayıyor!

Sanalika'nın Yaratıcılarının Yeni Oyunu PETePET Gün Sayıyor!

Birkaç gündür Twitter ve Facebook üzerinden yapılan bildirimlerle haberdar olduğumuz Oyun Stüdyosu'nun yeni oyunu PETePET hakkında öğrendiklerimizi paylaşmak istedik.

Sanalika'nın yaratıcılarının yeni oyunu PETePET'in hikayesi, yeni bir gezegende koloni kuran insanların gezegende buldukları yumurtaların içinden çıkan PET isimli hayvanların yeteneklerinin keşfedilmesiyle başlıyor. Her oyuncu seçtiği karakterin yanında bir de PET'e sahip oluyor.  Eğitici modundaki oyuncu PET'iyle birlikte oyun içinde görevler yaparak ve müsabakalara katılıyor.

Sanalika, içerisinde oyun öğeleri barındırsa da aslında bir sanal dünya uygulamasıydı. PETePET ise seviye yükseltme mantığına dayalı müsabaka ve görevlerin olduğu bir oyun olarak karşımıza çıkacak.

Tasarım süreci halen devam eden oyuna kullanıcılar şimdiden üye olabiliyor, 4 Mart'ta ise PETePET oyuncularının temsilen seçecekleri PET (Potansiyel Eğitilebilir Tür) yumurtalarının satışına başlanacak. Kesin olmamakla birlikte 18 Mart'ta PETePET'in açılması planlanıyor. Oyun Stüdyosu'nun 30 çalışanı oyunu belirtilen tarihte yetiştirmek için çalışıyor.

Sanalika gibi 6-15 yaş grubu kullanıcı kitlesine hitap etmek üzere tasarlanan PETePET'in barındıracağı oyun yapısı, yetişkinlerin de ilgisini çekebilecek. Açılıştan kısa süre sonra Facebook uygulaması için çalışmalara başlanacak olan PETePET'in, Facebook ile birlikte daha geniş kitlelere ulaşması planlanıyor.

Mahkeme kararıyla erişime engellenen Sanalika tarafında ise sitenin açılması için yasal sürecin devam ettiğini ve en kısa sürede tekrar yayına girmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü bilgisini aldık. Sanalika'da yaşanan talihsizliğin PETePET'te yaşanmaması için de küçük yaştaki kullanıcıları koruma amacıyla detaylı güvenlik önlemlerinin kurgulandığını öğrendik.

Sanalika'da Sanil'leri kalan kullanıcılar için de sevindirici bir haber var. PETePET açıldıktan bir süre sonra dileyen kullanıcılar Sanalika'daki Sanil'lerini PETePET'e aktarıp kullanabilecekler.

Sanalika ile milyonlarca kullanıcıya ulaşan Oyun Stüdyosu'nun yeni oyunu PETePET'i merakla bekliyoruz :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.