AOL Şimdi de Huffington Post’u Satın Aldı

AOL Şimdi de Huffington Post’u Satın Aldı

Eylül 2010 sonunda Techcrunch'ı, yıl sonunda da About.me'yi satın alarak online medyaya dair ilgisini gösteren AOL, bu kez ABD'nin en büyük haber sitelerinden biri olan Huffington Post'u bünyesine kattı.

AOL bu satın almayla elindeki diğer online yayınların yöneticiliğini Huffington Post'un kurucusu Arianna Huffington'a bırakacak. AOL CEO'su Tim Armstrong satın alma sürecini Davos'ta başlatmış ve tüm AOL kanallarıyla Huffington Post'u ilişkilendirmeye karar vermişti.

Ancak Huffington Post'un saygınlığıyla alakalı eleştiriler alan AOL'in, son gözdesi TechCrunch tarafında da Arianna Huffington'un altında görev yapacak olmanın kaygıları dile getiriliyor.

Aylık 26 milyon tekil trafiği ile dikkat çeken ve arama motoru optimizasyonu konusunda agresif davrandığı bilinen HuffingPost'un, AOL'den aldığı bedel ise 315 milyon dolar. Son mali sonuçlara göre gelirleri düşüşte olan AOL, güçlü bir online medya yapısı kurma planları yapıyor.

AOL Network

TechCrunch'a ödediği bedelin yanında biraz cömert davrandığını söyleyebileceğimiz AOL, elbette ki Huffington Post'un sağladığı yüksek trafikten gelir anlamında faydalanmak niyetinde. Hatta AOL'un sadece SEO gücü satın aldığı da öne çıkan görüşler arasında. 2005 yılında Arianna Huffington tarafından kurulan ve bir çok konuyu kapsayan haber sitesi şu anda ciddi bir popüleriteye sahip ve Alexa'ya göre ABD'de 31. sırada.

Arianna Huffington başta olmak üzere birçok  yazarın görev yaptığı Huffington Post'ta 3000 blogcu da içeriği daima canlı tutmak için çalışıyor. Yahoo'nun isteyip de alamadığı H. Post satın alması, diğer medya devlerini de harekete geçirebilir. AOL'in online medya yayıncılığının geleceğinde nasıl bir rol üstleneceği konusunda o zaman daha rahat yorum yapabileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.