AOL About.me'yi Satın Aldı

İnternette sosyal profillerinizi ve blogunuzu tek çatı altında buluşturan About.me, Eylül ayında kapalı beta olarak üye toplamaya başlamıştı. Servis geçtiğimiz hafta 400,000 profil ile genele açıldığını açıklamıştı. Dün akşam ise AOL tarafından satın alındığı açıklandı.

Sosyal medya profillerini belli ölçüde kendi arayüzünde tanıtan servis, rakipleri karşısında alan adı ile farklılık yaratmayı başarmıştı. AOL tarafından online bir kimlik altyapısı olarak kullanılacağı açıklanan About.me, Tony Conrad'ın Quora'daki açıklamasına göre 1 yıl 16 gün içinde satın alınmış.

Satın alma sürecinin çok uzun olmaması şaşırtıcı olsa da, About.me'nin yatırımcıları arasında AOL Ventures‘ın bulunması dikkat çekiciydi. Tony Conrad'ın daha önceki girişimini de AOL'a satmış olması, About.me'nin sonu hakkında tahminler yapmayı sağlıyordu.

Kısa süre önce AOL tarafından satın alınan TechCrunch'ın kurucusu Michael Arrington'un Tim Conrad'la yapmış olduğu samimi sohbetin sonunda satış bedeli 180 milyon dolar olarak telaffuz ediliyor ancak bu rakam resmi açıklamada yer almıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.