About.me İle Kişisel Sosyal Profil Sayfanızı Oluşturun

About.me İle Kişisel Sosyal Profil Sayfanızı Oluşturun

Sosyal ağ profilleri artık birer online kimlik ya da kişisel web sitesi niteliğinde kullanılıyor ve paylaşılıyor. Ancak daha özgün bir şeylere sahip olmak isteyenler için çeşitli alternatifler mevcut. Flavors.me benzerliği ile dikkat çeken About.me de bunlardan biri.

About.me, kişisel bir tanıtım kartı şeklindeki Card.ly, Sincere.ly, Thatis.me, Magntize, Dooid, Chi.mp, OnePage, Unhub gibi sitelerden ayrı olarak tam ekran fotoğraflarla daha samimi bir sunuma sahip ve popüler servisler ile entegre bir şekilde çalışıyor. Örneğin Twitter güncellemeleri, Facebook paylaşımları ve Flickr albümleri ilgili sayfadan ayrılmadan görüntülenebiliyor.

About.me'nin kurucularından Tony Conrad, halen Automattic'in yönetim ekibinde bulunuyor ve Wordpress bloglarını servise eklemeyi de ihmal etmemiş. Beta aşamasında olan servis henüz üye kabul etmese de About.me/Webrazzi şeklinde profil rezervasyonu yapılmasına izin veriyor.

Benzer tasarımda kişisel sayfalar hazırlama olanağı sunan Flavors.me şu anda yıllık 20 dolar karşılığında hizmet veriyor. About.me henüz bir fiyat bilgisi paylaşmış değil ancak Flavors.me gibi trafik analizleri sunan bu servisin de en az bir alan adı bedelinde olacağını düşünebiliriz. Başka bir gelir modeli çıkarması zor görünen ve sahip olduğu alan adı ile ciddi bir değer taşıyan servis şimdiden aralarında AOL Ventures'in da bulunduğu birkaç yatırımcı ağından yarım milyon dolara yakın destek almış.

About.me profilinizi rezerve etmeden önce şuradaki örneklere göz atabilir, ilham almak için de bir zamanlar kişisel web sitesi ile Yahoo'nun 100'ler listesine giren Mahir Çağrı'nın halen yayında olan sayfasını ziyaret edebilirsiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.