Skype Qik'i Satın Aldı

İnternet üzerinden sesli görüşmenin en önemli markası olan Skype, görüntülü görüşme alanında yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Mobil cihazlar üzerinden canlı video paylaşımını mümkün kılan Qik, Skype tarafından satın alındı.

Bir süre önce çoklu görüntülü görüşme özelliğine kavuşan Skype, geçtiğimiz günlerde de son nesil iPhone ve iPod Touch'lar için 3G üzerinden görüntülü görüşmenin önünü açmıştı.

Skype'ın mobil alanda alanında daha fazla yatırım yapması beklenirken mobil video paylaşımında en etkin uygulamalardan biri olan Qik'in satın alınması oldukça isabetli oldu.

Akıllı cihazların ve tablet bilgisayarların gelişimini gören Skype artık Qik'in sahip olduğu kablosuz ağlarda video aktarımını iyileştiren Smart Streaming teknolojisini istediği gibi kullanabilecek. Android, iPhone, Symbian, Blakcberry ve Windows Mobile platformlarında 200’den fazla telefonda kullanılabilen Qik’in satın alınması ile Skype video kaydetme, paylaşma ve saklama gibi yeni özelliklere de kavuşacak. Böylece yapılan görüntülü konuşmalar saklanabilecek ve belki de bu Skype'a yeni bir gelir kapısı açacak.

Qik CEO'suVijay Tella yaptığı konuşmada, şirketinin Skype tarafından satın alınmasından memnun görünürken, Skype tarafında yapacakları geliştirmelerin yanında Qik'in kendi adıyla gelişmeye devam edeceğini de söylüyor.

CES 2011'de konuşan Skype CEO’su Tony Bates de Skype ile dünyanın yaklaşık %25’inin uluslararası görüşme yaptığını ve bunların yaklaşık %40’nın Skype’tan Skype’a doğru olduğunu söylüyor. TeleGeography'nin aşağıdaki istatistiği de uluslararası telefon trafiğinde Skype'in yükselen payını gösteriyor.

Uluslararası Skype Trafiği

CES 2011'de sahne alan Skype, çoklu görüntülü görüşme özelliği ile işletme sürümünü güncellediğini de duyurdu. Skype kullanıcılarının yaklaşık %37’si Skype’ı iş amaçlı olarak kullandığını ifade ediyor.* Yani Skype bu yıl daha fazla görüntülü görüşme yaptıracağının sinyalini veriyor.

Görüntülü konuşma özelliğinden faydalanmak için Windows için Skype 5.1, Mac için de Skype 5.0 sürümünü kullanmak gerekiyor. Skype'ın mobil ve son sürümlerine indirme sayfasından ulaşabilirsiniz.

*2010 yılının ilk çeyreğinde 40.000 Skype kullanıcısı ile gerçekleştirilen kurumiçi bir araştırma temel alınmıştır.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.