Görüntülü Konuşma Skype ile iPhone'lara Geldi

Görüntülü Konuşma Skype ile iPhone'lara Geldi

Skype bugün güncellediği iPhone uygulamasıyla 3G ve WiFi üzerinden kullanıcılarının görüntülü görüşme yapmasına imkan sağladı. Yeni uygulamayla birlikte kullanıcılar masaüstü kullanıcılarını da görüntülü olarak arayabilecekler.

Yeni Skype iPhone uygulaması iOS4 işletim sistemi bulunan iPhone 4, iPhone 3GS, 3. nesil iPod Touch ve iPad'lerde kullanılabilecek. Ancak ön kamerası bulunan iPhone 4 dışındaki diğer ürünlerde görüntülü görüşme yapmak çok da anlamlı olmayacaktır.

Görüntülü konuşmadan çok daha önemli olan nokta ise Skype'ın 3G bağlantısına izin vermesi oldu. Apple zaten iPhone 4'lerle birlikte çıkardığı FaceTime uygulamasıyla WiFi ile görüntülü konuşma imkanı sağlamıştı. Skype'ın bu kadar uzun süre beklemesinin sebebi, Apple'ın operatörlerle arasını bozmak istememesi şeklinde yorumlanıyordu. Bugün onaylanan Skype uygulamasıyla iPhone'larda 3G üzerinden görüntülü görüşmenin önü açılmış oldu.

Operatörler için görüntülü görüşme 3G tanıtımlarında en büyük reklam malzemesiydi. Hatta o kadar yoğun reklam çalışmaları yürütüldü ki teknolojiyle çok içli dışlı olmayan kullanıcılar 3G ile görüntülü görüşmenin aynı anlamda olduğunu düşündüler. Belki de yapılan yatırımların geri dönüşünün görüntülü görüşme üzerinden sağlanacağı düşünülüyordu. Ancak 3G'nin hayatımızda olduğu dönemi düşünecek olursak, görüntülü görüşmenin devrimsel bir etki yaratmadığını söyleyebiliriz.

Skype bugünden itibaren 3G üzerinden görüntülü görüşmeye imkan sağlayarak, hem görüntülü görüşme ücreti hemde data ücretinden para kazanmak isteyen operatörlerin canını sıkacak bir adım atıyor. Skype'ın ardından Apple'da Facetime'da 3G'yi desteklerse şaşırmamak gerekir. Zaten hali hazırda Viber ile iPhone kullanıcıları kendi aralarında ücretsiz sesli görüşme yapabiliyorken, şimdi Skype üzerinden ücretsiz görüntülü konuşma da yapabilecek olmaları operatör tarafında kafa karıştırıcı bir durum olmuştur.

Geçtiğimiz günlerde 25 milyon kullanıcının aynı anda aktif olduğunu paylaşan Skype'ın, yeni uygulama ile bu sayıyı kısa sürede katlayacağını tahmin etmek zor değil.

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.