Skype Online Kullanıcı'da 25 Milyon'u Gördü

Skype Online Kullanıcı'da 25 Milyon'u Gördü

Skype 25 MilyonGeçtiğimiz ay yenilenen ve Facebook entegrasyonuna kavuşan Skype, online kullanıcı sayısında rekor kırdı. Önceki gün 25 milyon kullanıcı aynı dakikalarda Skype'ta çevrimiçi oldu.

Skype'ta bir süre önce çoklu video arama özelliği devreye alınmış, yeni sürümde de Skype içinde Facebook paylaşımlarını görme ve güncelleme yapma özellikleri eklenmişti.

Skype yaptığı açıklamada, Facebook kullanımından bahsetmese de 600 milyon kullanıcıya koşan Facebook'un bu başarıda pay sahibi olduğu yadsınamaz. Diğer yandan Facebook'un milyonlarca kullanıcısının sesli ve görüntülü iletişim konusunda tercihlerini öğrenmiş olması da kendisi için önemli bir çıkarım.

25 milyon online kullanıcı rekorunun yanında, bazı Skype verilerini de paylaşalım. 2009 yılında 113 milyar dakika Skype'tan Skype'a sesli ve görüntülü görüşme yapılmış. 2010'un ilk altı ayında Skype'tan Skype'a harcanan dakikaların %40'ı da video görüşmelerine ayrılmış.

Tüm bu sonuçlar gösteriyor ki internetin iletişim kanallarımız üzerindeki etkisi büyüyerek devam ediyor. Sohbet uygulaması ile metin tabanlı anlık iletişimde kendini var ettikten sonra Skype ile sesli ve görüntülü iletişimin yolunu açan Facebook da bu sayede değerini yükseltecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.