Microsoft'ta Windows Phone 7 ve Tablet Gelişmeleri

Microsoft'ta Windows Phone 7 ve Tablet Gelişmeleri

Windows 7'de kullanıcılardan hızlı bir geridönüş alan Microsoft, mobil alanda da yükselmek için çalışmalarını sürdürüyor. Windows Phone 7'li telefonlara gösterilen ilgiden memnun olan Microsoft, tablet bilgisayarlar için de yeni bir Windows sürümü hazırlamayı düşünüyor. Bazı dedikodulara göre ise Microsoft ciddi bir işbirliğinin eşiğinde.

Windows Phone 7'nin Durumu

Windows Phone 7'yi bir çok yenilikle pazara sunan Microsoft; HTC, LG, Samsung ve Dell'in öncülük ettiği üreticilerle akıllı telefon pazarında varolmaya devam edeceğini göstermişti. 6 ayda sonunda gelinen son durumu açıklayan yazılım devi, 1,5 milyon Windows Phone 7'li cihazın üreticilerden çıktığını söylüyor.

Piyasada 1,5 milyon Windows Phone 7 kullanıcısı olmasa da Microsoft bu çıkışı açıklamayı uygun görmüş. Analistlerin öngörüsü ise 2011'de 25 milyon Windows Phone 7'li cihazının satılacağı yönünde. Microsoft bu öngörüyü desteklemek için 2011 planları dahilinde yeni güncellemelerle farklı operatörlere ulaşacaklarını dile getirmiş ama Türkiye'nin durumu halen net değil.

Tabletlere Yeni İşletim Sistemi

Mobil cihazlarda tabletlere de el atmak isteyen Microsoft'un bu alanda ARM ile çalışmaya başladığı da Microsoft tarafındaki gelen sıcak gelişmelerden. Gelen bilgilere göre yeni işletim sistemi ARM işlemci mimarisine uygun olacak ve Microsoft netbooklar için yapmadığını tabletler için yapmış olacak.

Nokia İşbirliği Kapıda mı?

Geçtiğimiz günlerde konuşulan diğer bir gelişme ise Microsoft'a daha büyük bir hız kazandırabilecek cinsten. Çeşitli kaynaklarda yayınlanan Nokia'nın Windows Phone 7 tabanlı cihazlar çıkaracağı haberi, henüz kesinleşmiş olmasa da Google ve Apple için kötü bir haber olarak değerlendirilebilir. Pazar payı kaybeden ancak Symbian'ı geliştirerek kötü gidişe bir dur demek isteyen Nokia'nın kendi evladını yabana atıp atmayacağı ise soru işareti.

Görsel Kaynak: Reuters/Mario Anzuoni

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.