Infinity Blade, 9 Aralık'ta iPhone ve iPad için çıkan Unreal Engine 3 ile geliştirilmiş bir RPG oyunu. Tüm dünyayla birlikte Türkiye App Store'unda da 5.99 dolardan satılmaya başlanan oyun, bir anda tüm App Store'larda ilk sıralara yükselmişti.
Ücretsiz versiyonu bulunmayan ve diğer uygulama fiyatlarına göre "pahalı" olarak değerlendirilebilecek bir etikete sahip oyunun hızlı yükselişi, yapımcısı içinde kazançlı olmuş gibi görünüyor.
AppModo'nun haberine göre 12 Aralık'a kadar oyunu satın alıp Game Center'a veri gönderen 271.424 kullanıcı bulunuyor. Bu sayıyı 5.99'la çarparsak oyunun 1.6 milyon dolardan fazla satış yaptığı bilgisine ulaşıyoruz. Apple'ın her uygulama satışından aldığı %30'luk payı düştüğümüzde ise şirketin 4 günde 1.1 milyon dolar kazandığını söyleyebiliriz.
Halen App Store'larda ilk sıralarda yer alan oyunun, Türkiye'de biraz gerilere düşmüş gibi duruyor. Şu anda uygulama Türkiye App Store'da genel sıralamada 18. sırada, Oyun kategorisinde ise 11. sırada yer alıyor. Genel itibariyle baktığımızda ise uygulamanın hemen hemen tüm ülkelerde ilk 10'da yer aldığını görüyoruz. Bu arada App Store'da uygulamaların ülke bazında sıralamalarını görmek için kullandığımız GlobalApps'ı da paylaşalım.
Infinity Blade, iPhone ve iPad uyumlu olduğu için farklı cihazlarda tekrar ekstra bir ücret ödemeniz de gerekmiyor. Uygulamaların geneline baktığımız gördüğümüz, iPhone uygulamasının ucuz iPad uygulamasının pahalı sunulması gibi bir ayrıma gidilmemiş. Hızlı yükselişte bunun da etkili olduğunu söyleyebiliriz.
Infinity Blade'in yapımcısı olan Epic Games'in kurucusu Mark Rein, twitterda oyunun satışlarının bahsedilenden biraz daha iyi olduğunu paylaşmış. Ayrıca 1.6 milyonluk kazancın 12 Aralık verilerine göre hesaplandığını düşündüğümüzde, şimdiye kadar kazanılan miktarın 2 milyon doları aşmış olduğunu söyleyebiliriz.
App Store'da para kazanan pek çok uygulama olmasına rağmen, başarı hikayesi olarak dilden dile dolaşan ve fenomen konumuna gelmiş (Angry Birds gibi) olanların hemen hepsinin oyun projesi olması dikkat çekici.
Dokunmatik ekranlarla oyun oynamanın eğlenceli olduğuna şüphe yok, ancak oyun dışındaki uygulamalarda yaratılacak kullanıcı deneyimi de çok değerli olacaktır. Şimdilik dokunmatik ekranların yeteneklerinden oyun şirketlerinin daha fazla yararlandığını söyleyebiliriz. Belki de farklı uygulamalar için son kullanıcıların ve geliştiricilerin cihazlarla biraz daha fazla zaman geçirmesi gerekiyordur :)