Twitter Promoted Accounts ile Servislerini Genişletiyor

Twitter Promoted Accounts ile Servislerini Genişletiyor

Geçtiğimiz hafta Twitter'ın yeni bir reklam modeli için çalıştığını ve artık profillere sponsorluk modelini uygulayacağını paylaşmıştık. Alınan bilgiler doğru çıktı ve Twitter yeni modelini açıklığa kavuşturdu. Artık Twitter'da Promoted Accounts'ları göreceğiz.

Promoted Accounts programına giren Twitter profilleri belirli bir algoritma çerçevesinde kullanıcılara önerilecek. Promot ed Tweets de olduğu gibi "Promoted" etiketiyle gösterilecek bu profiller muhtemelen kazandığı takipçi sayısına göre bir ücret ödeyecek. Muhtemelen diyoruz çünkü özel bir reklam ağına hizmet veren Twitter bu bilgileri dışarıya açmıyor.

Promoted modele geçtiği 6 aylık sürede 40 kadar reklam verenle çalıştığını ve bunların %80'inin tekrar çalışmak istediğini paylaşan Twitter, bir yandan da Promoted Trends'i de ön plana alıyor.

Promoted modelini benimseyen Twitter, ek olarak Promoted Products adı altında 3. parti uygulamalara da kazanç imkanı sunacağını da açıkladı. Yakında HootSuite ile Promoted Tweets için çalışacağını aktaran mikroblogging servisi, kendi kazandıkça çevresine de faydalı olacağının sinyallerini veriyor. Kısaca cazibesini kaybetmek istemiyor.

Twitter, Google Tv İşbirliği

Twitter'ın en önemli çıkışı ise Google ile attığı TV adımı. Televizyon programları ve ödül törenleri için bazı özel gösterimler yaparak trendleri analiz eden Twitter, henüz anons edilen Google TV ile işbirliği içinde olacak. Google TV'ye özel bir şekilde dahil olacak olan Twitter, televizyon üzerinden Twitter'a erişim sağlayacak. Bu konu için ayrı bir blog yazısı yayınlayan Twitter, bu bilgileri vermekle yetinirken gelecekte ortaya çıkacaklar için de heyecanlı olduğunu dile getiriyor.

Twitter'a Yeni Ceo

Son olarak Twitter'in yönetim kadrosunda değişiklik yapıldığını da belirtelim. Evan Williams görevini Dick Costolo'ya bıraktığını açıklarken, üst yönetime yeni isimlerin katıldığını ve kendisinin ürün stratejilerine odaklanacağını aktarıyor. 2 yıl önce görevi aldığı gün ile bugünü kıyaslayan Ev, Twitter çalışan sayısının 20'den 300'e, günlük tweet sayısının 1.25 milyondan 90 milyona, üye sayısının da 3 milyondan 165 milyona ulaştığını paylaşıyor.

2010 başında doyduğunu ve artık bunları göstermesi gerektiğini söylediğimiz "Küçük mavi kuş", 2010 yılında yaptığı spam ile mücadele ve geliştirmeler sayesinde büyümüş ve uçuşa geçmiş gibi görünüyor. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.