Poynt: Yerel Fırsatlar ve Yerel Reklamlar

Konum tabanlı servislerin popülerliği her fırsatta kendini gösteriyor. Yerel fırsatlar sunan Poynt ise bu alanda kendine yer açmak istiyor bir başka girişim.

Blackberry, iPhone ve son olarak Android tabanlı uygulaması ile akıllı telefon pazarının neredeyse tamamına ulaşan Poynt, mobil aramaları konum bilgisi ile eşleştirerek hayatı kolaylaştıran bir uygulama. Özellikle Blackberry'ye yoğunlaşan Poynt, BlackBerry Developer Challenge yarışmasında da büyük ödülün sahibi olmuş.

Poynt yerel işletmeler, sinema ve tiyatro sahnelerine dair bilgilerin yanısıra hava durumu ve benzin fiyatlarını da konuma bağlı olarak kullanıcılarına sunuyor.

Sadece Mayıs ayında 22 milyon aramaya ulaşarak ciddi bir başarı gösteren Poynt, tamamen ücretsiz bir uygulama. Multiplied Media adlı mobil uygulamalar geliştiren bir şirketin ürünü olan Poynt, mobil pazarlama alanında uzman Ping Mobile ile de konum tabanlı reklamlar sunuyor. Poynt'nin içerik ağı ise önemli iş ortaklarıyla dikkat çekiyor;Yellowpages, Superpages, Eventful, Movietickets ve daha fazlası.

Gelişmiş arayüzü, GPS bağımsız da çalışabilme özelliği, harita desteği, telefon defteri ve takvim entegrasyonu Poynt'nin başlıca özellikleri. Kuzey Amerika kaynaklı uygulama son olarak Almanya'yı da çalışma alanına eklemiş. Ülkemiz için ise yerel işletmelere yönelik servislerin bu tür mobil yönelimler göstermesi ya da mobil uygulama geliştiricilerin içerik ortakları araması kullanabileceğimiz güzel uygulamalar ortaya çıkarabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.