Sinema.com Artık Yola GencSinema.com Olarak Devam Edecek

Sinema.com Artık Yola GencSinema.com Olarak Devam Edecek

Geçen haftanın sonlarına doğru popüler sinema sitesi Sinema.com'a girenler GencSinema.com'a yönlendiriliyordu. Bugün itibariyle ise Sinema.com'a girenler, sitenin girişinde "Çok Yakında" ibaresiyle karışlaştılar.

Bunun sebebi başlıkta da belirttiğimiz gibi Sinema.com'un artık yoluna GencSinema.com olarak devam edecek olması. Bu değişikliğin sebebi ise aslında Sinema.com alan adını kiralık olarak kullanmakta olan Soda Medya'nın alan adının asıl sahibi YBS Yeni Bilgi İletişim yani Tikle ile sözleşmesinin yenilenmemiş olması.

Tikle sahibi olduğu alan adını kendi geliştireceği yeni bir proje için kullanmak üzere Soda Medya'dan sözleşme bitiminde geri almış. Bu durum karşısında Soda Medya yetkilileri de sahip oldukları ve aslında Şubat ayından beri yayında olan GencSinema.com'u devreye almışlar.

Konunun detayları ve Sinema.com'un zamanında Soda Medya yönetimine geçis hikayesi de aslında oldukça ilginç.

Soda Medya'nın kurucuları Ender Ayna, Özgür Poyrazoğlu ve Soysal Demir aslında Tikle çalışanlarıydılar. Tikle internet işine girmeye karar verip 2002 yılında Yeni Renk isimli içerik işine odaklı iştirakini kurunca üç isim de bu şirkete geçmişti.

2005 yılında Tikle internet işinden çıkıp sadece mobil işlere devam etme kararı alınca üç arkadaş Sinema.com alan adının işletmesini alarak SodaMedya'yı kurdular. O günden bugüne kadar da Sinema.com'u yönettiler, içeriğini oluşturdular ve kullanıcı tabanını geliştirdiler.

Bugün gelinen noktada anlaşma sona ermiş durumda ve biraz da Sinema.com'un sahip olduğu potansiyelin etkisiyle olsa gerek, Tikle yeni bir proje ile Sinema.com'u kullanmaya karar vermiş.

Konuyla ilgili biraz daha araştırma yapınca Tikle'nin Sinema.com ile ilgili planlarına yönelik bazı duyumlar aldık. Kesin olmasa da güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiye göre şirket Sinema.com'u video sitesi olarak yeniden şekillendirmeyi hedefliyormuş.

Şimdi GencSinema.com'un eski trafiği ne olacak diye merak ediyorsanız onunla ilgili de genel birkaç bilgi vereyim.

Aylık 1 Milyon tekil ziyaretçisi bulunan Sinema.com'un trafiğinin %75'i aramalardan geliyordu. Ancak geçiş sürecinde GencSinema.com zaten "Sinema.com" aramasında Google'daki liderliği yakalamış olduğundan en azından bu anahtar kelimeden trafik kaybetmiyor durumda. Zaten Soda Medya yetkililerinden aldığım bilgiye göre ziyaretçilerin büyük bölümü alan adını Google'a yazarak siteye geliyormuş.

Tasarım ve sitenin genel yapısında hiçbir değişiklik yapmadan GencSinema.com'a geçen şirket 2010 sonbaharında sitenin yeni tasarımını yayına almayı planlıyormuş. Yaz aylarında da yeni tasarım testlere açılmış olacakmış.

Kısacası Sinema.com'u arayıp bulamayanlar olursa yeni adresi GencSinema.com. Bakalım servis alan adı değişikliğinden dolayı trafiğinde düşüş hissedecek mi ve Tikle yeni açacağı sitede Google'daki mevcut indekslerin faydasını görebilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.