AOL Bebo'yu da Elinden Çıkardı

İki ay önce ICQ'yu DST'ye satan AOL, 2008'de satın aldığı Bebo'yu Criterion Capital Partners'a sattı. Basın açıklamasında satış rakamı açıklanmamış. Ancak dün TechCrunch gibi bloglarda söylentilere dayandırılan bilgilerle bedelin 10 milyon dolar civarında olduğu yazılmıştı. AOL'un, sadece 2 yıl önce 850 milyon dolara satın aldığı Bebo'yu bugün bu fiyatlarla elinden çıkarmaya çalışmasının sebebi ise vergi muafiyeti.

Amerikan yasalarına göre satın alınan şirket kısa bir süre sonra bedelinin çok altında elden çıkarıldığında, ilk satın almadan doğan vergi miktarından büyük düşüş yaşanıyor. AOL'da bu stratejiyle Bebo'yu aldığının çok daha altında bir fiyatla elden çıkartarak vergiden kurtulmayı hedefliyor. CCP'nin basın açıklamasının sonunda da bu konuya dikkat çekilmiş.

2005 yılında kurulan Bebo, kısa sürede özellikle İngiltere gibi bazı pazarlarda  popüler olmuştu. Bu rüzgarla 2008 yılında değerinin üzerinde bir satın almayla Bebo el değiştirmişti. Ancak Facebook karşısında, diğer sosyal ağlarla aynı kaderi paylaşmaktan kurtulamamış ve sürekli kullanıcı kitlesini kaybetmişti.

Bebo'yu satın alan CCP yaptığı açıklamada şirketin tüm yönetim ve idaresini kendilerinin yapacağını açıklamış. Bebo ülkemizde de çok kısa bir süre popüler olmuş ve Bebo davetiyeleri e-postalarda boy göstermişti. Bu dönemin sonrasında ise, Bebo'nun ismi Türkiye pazarında pek duyulmamıştı.

Bebo'nun bundan sonraki kaderinin ne olacağını ve CCP'nin siteyi tekrar popüler bir hale getirmek için nasıl bir yol izleyeceğini açıkcası merak ediyoruz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.