WP Google-Buzz Eklentisi ile Blogunuza Google Buzz Ekleyin

WP Google-Buzz Eklentisi ile Blogunuza Google Buzz Ekleyin

Google Buzz'ın açılmasının arkasından kısa bir süre geçmişti ki pek çok yabancı blog ile aynı yöntemi kullanarak "Blogunuza Google Buzz Düğmesi Ekleyin"  başlıklı bir yazı yayınlamıştık. Google, resmi buzz düğmelerini duyurmadığı için Google Reader'ın bir özelliğini kullanarak oluşturduğumuz buzz düğmelerinden sonra aynı yöntemi kullanan Wordpress eklentileri de geliştirilmişti.

Google geçtiğimiz günlerde Buzz düğmelerini yayınlayarak resmi yöntemi duyurdu. Resmi Buzz düğmelerinin çıkmasının ardından yukarıda bahsettiğim Wordpress eklentileri de güncellenerek, Google'ın yöntemine geçiş yapmış. Bu eklentileri incelediğimiz de içlerinden Wp Google-Buzz eklentisinin en gelişmiş olduğuna karar verdim.

Kurulumu son derece basit olan eklentiyi çalıştırmak için eklentiyi indirip, "wp-content/plugins/" klasörünün altına yükledikten sonra etkinleştirmek ve eklenti ayarları sayfasından istediğiniz düzenlemeleri yapmak yeterli. Wordpress'in dosya yapısına hakim değilseniz ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Ayar sayfasını inceleyecek olursak birkaç ince ayarın bulunduğu görüyoruz. Buzz düğme tipini seçmek ve düğmenin blogumuzda nerede görüntüleneceğini seçmemiz gerekiyor. Sadece birkaç tıklamayla gerçekleştirilen ayarların arkasından Google Buzz düğmelerimiz kullanılabilir hale geliyor.

Wordpress dışında başka bir blog altyapısı kullananlar veya direkt sitelerine entegre etmek isteyenler Google'ın sayfalarından gerekli kodu alarak kullanabilirler. Tabi ki verilen kodu kendi sitelerine göre özelleştirmeleri gerekecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.