Blogunuza Google Buzz Düğmesi Ekleyin

Google'ın sosyal medyaya yönelik ürünü Google Buzz, blog dünyasında son günlerde en çok konuşulan konulardan biri oldu. Buzz'ın FriendFeed'e oldukça benzer olması ve Yahoo'nun da aynı isimli bir ürününün olması Google Buzz'a yapılan iki büyük eleştiriydi. Yayına girişi sadece 3 gün olmasına rağmen buzz kullananların sayısı artıyor. Hali hazırda Friendfeed kullanıcılarının birçoğu buzz hesaplarını kullanmaya, tabir-i caizse "Friendfeed'i Buzz ile aldatmaya" başladı :)

Durum böyle olunca bize de diğer servisler için yaptığımız gibi buzz için de paylaşım düğmesi ekleme rehberi hazırlamak düştü. Aslına bakarsanız diğer rehberden hiçbir farklı yok. Sadece birkaç satır kod ile blogunuza buzz düğmesini kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

Wordpress Blogunuza Google Buzz Ekleyin

İki farklı Google Buzz görseli hazırladık. Birincisi kare şeklinde ikincisi ise daha dar ve küçük. Kare görseli yazılarınızın hemen altında, küçük görseli ise blogunuzun dizin alanlarında yorum sayısının yanında kullanabilirsiniz.

Başlamadan önce hazırladığımız görselleri indirerek temanızın "images" klasörüne kopyalamalısınız. Temanızın resim klasörü başka bir isimde olabilir veya hiç olmayabilir. Böyle bir durumda yazının ileriki bölümlerinde yer alan kodlardaki "img src=" bölümünü temanıza uygun şekilde düzenlemelisiniz.

İkinci olarak blog yazılarınızın giriş kısmını resimleriyle birlikte paylaşılabilmeniz için temanızın functions.php dosyasına aşağıdaki kısa kod parçasını eklemeniz gerekiyor. Temanızda functions.php dosyası bulunmuyorsa hemen bir dosya oluşturarak içine aşağıdaki kodu yazabilirsiniz.

GÜNCELLEME: Google, Buzz servisini kapattığı için ilgili kodlar kaldırılmıştır.

Başlıkların yanına küçük  Google buzz görseli eklemek

GÜNCELLEME: Google, Buzz servisini kapattığı için ilgili kodlar kaldırılmıştır.

Yukarıdaki kodu blogunuzda index.php, archieve.php eğer varsa category.php sayfalarında yorum saysını gösteren kodun hemen yanına koyduğunuzda ve kodun içinde geçen "SizinSiteniz" kısımlarını kendi blogunuzun adı ve adresiyle değiştirdiğinizde Google buzz düğmesi yazı başlıklarının yanında görüntülenecektir. Tabi ki hazırladığımız Google Buzz görsellerini kullandığınız Wordpress temasının images klasörünün altına kopyalamalısınız.

Yazının altına kare Google buzz görseli eklemek

Yazının başında da bahsettiğim gibi  Google buzz düğmelerinin en uygun kullanım alanlarından bir diğeri tekil yazı sayfalarında yazının hemen altında kullanmak olacaktır. Bunun içinde aşağıdaki kodu temanızın single.php sayfasında yazının hemen altına yerleştirmeniz ve kodun içinde geçen "SizinSiteniz" kısımlarını kendi blogunuzun adresiyle değiştirmeniz yeterli olacaktır.

GÜNCELLEME: Google, Buzz servisini kapattığı için ilgili kodlar kaldırılmıştır.

İhityacınız olan görselleri ve kodların tümünü buradan indirebilirsiniz.

Aslına bakarsanız Google Buzz'ın çok fazla yenilikçi bir tarafı yok, hayatımıza katacağı tek yenilik e-posta hesabımızla sosyal profilimizi aynı adresten kullanabiliyor olmamız olacak. Yine de Friendfeed ve diğer sosyal mecralara göre Gmail'in kullanıcı kitlesi düşünüldüğünde Buzz'ın çok daha geniş bir kitleye ulaşabileceğini söyleyebiliriz. Bu yüzden blogunuzda buzz düğmesi eklemeniz ziyaretçilerinizin artmasında yardımcı olabilir. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.