Notifo İle Anlık Mobil Bildirimlerinizi Yönetin

Mobil cihazları hayatımıza kabul ettikçe, aldığımız bildirimler de şekil değiştiriyor. Önceleri sms ve wap-push üzerinden aldığımız mobil bildirimler, artık yerini anlık bildirimlere (push notifications) bırakmış durumda. Bunun gelecekte en yoğun mobil bildirim kanallarından olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Notifo'da mobil cihazlarda anlık bildirim (push notifications) için geliştirilmiş bir servis.

Şimdilik sadece iPhone uygulamasına sahip olan servis, Notifo'ya kayıtlı başka bir servisin anlık bildirimlerini alabilmenizi sağlıyor. Notifo ile önemsediğiniz gelişmelerden gerçek zamanlı olarak haberdar olabilmenizin yanında, herhangi bir saat için de anlık bildirim kurabiliyorsunuz. Geçmiş anlık bildirimlerinizin tüm listesini görmek de Notifo iPhone uygulaması ile mümkün.

Notifo'nun yayıncı tarafı ise oldukça basit kurgulanmış. Notifo API'yi kullanarak güncellemelerinizi kolayca iPhone için anlık bildirimlere çevirebiliyorsunuz. Kullanıcılarına yeni blog yazıları, etkinlikler vb. tarzda bilgileri anında bildirmek isteyenler için oldukça işe yarayacak servis, iPhone kullanıcıları için de oldukça faydalı görünüyor. Mesela Notifo'yu kullanan Push.ly sayesinde Twitter'da adınızın geçtiği Tweet'leri anlık olarak iPhone'unuzda görebiliyorsunuz.

Mobil bildirimlerin çok kişisel (özel) olduğu ve bu özelliğin iPhone'da pil ömrünü azalttığı düşünülürse, kullanılacak servislerin her iki tarafta da iyi seçilmesini gerekiyor. Örneğin tüm haberlerini anlık bildirim olarak ayarlayan bir haber servisinin Notifo'dan verim alması ya da bu bildirimleri alan kişinin bu durumdan memnun olması zor görünüyor. Bunun yerine sadece son dakika haberlerinin Notifo'ya eklenmesi ve abone olunması daha akıllıca olur.

Şimdilik sadece çağımızın en popüler mobil cihazı iPhone için uygulaması olsan Notifo'nun Android ve Blackberry uygulamaları da hazırlanıyor. Haber, etkinlik, finans ve acil durum bildirimleri için ilgili servislerin Notifo'ya kaydolması oldukça faydalı olacaktır. Notifo'nun daha sonraki sürümlerinde özel servislere de hizmet vermesi ise benim beklediğim özelliklerden.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.