Fragmanlar İle Yaratılan Etki Filmleri Başarıya Götürüyor

Fragmanlar İle Yaratılan Etki Filmleri Başarıya Götürüyor

Sinema endüstrisinin artık interneti vazgeçilmez bir mecra gördüğünden ve sosyal medya etkisini kullanmadan hiçbir lansman yapmayacağından eminiz. Bir filmin başarısını direkt olarak etkileyebilen bu güçlü mecranın yarattığı akım sayesinde Avatar'ın sağladığı popülariteyi sanırım herkes farketmiştir ve biliyordur.

Film bugüne kadar dünya çapında $2 milyarın üzerinde gişe hasılatı yaptı ve Google üzerinden neredeyse "movie" kelimesi kadar arandı. Avatarın fragmanları sadece YouTube üzerinde, bizim sayabildiğimiz kadarıyla, 20 milyondan fazla izlendi. Bu arada "Avatar" kelimesinin en çok arandığı 2. ülke kim sizce? :)

Şimdi bu kervana yeni bir film katılmak üzere. Fragmanı piyasaya sürüldükten sonra YouTube'da şimdiden farklı videolar ile 20 milyon izlenmeyi yakalayan Iron Man 2 (Demir Adam 2) bir kez daha bize sosyal medyanın neler yapabileceğini gösterdi diyebilirim.

7 Mayıs'ta gösterime girecek filmin gişe hasılatlarına ve o dönemlerde Twitter'da "trend başlıklarda" olmasına şaşırmazsınız diye tahmin ediyorum.

Ülkemizde de son dönemlerde filmlerin sosyal medyaya yönelik pazarlama kampanyaları ile duyurulmasına şahit oluyoruz. Recep İvedik serisinin her fragmanın çıkışından sonra yüksek izlenme sayılarına ulaşması gibi, şu günlerde de Ay Lav Yu filmi için benzer bir viral yükseliş görüyoruz.

Ancak doğrusunu isterseniz, henüz sosyal medyayı bize göre müzik ve sinema çevrelerinde çok başarılı kullanan firmalara rastladığımızı söylemem mümkün değil. Bu mecranın değerinin hangi seviyede olduğunu çok net olarak ortaya koyan örnekler varken, ülkemizde de bu yönde örnek teşkil edebilecek başarı hikayeleri istiyoruz.

Eğer Türkiye'den bildğiniz bu tür başarı hikayeleri varsa yorumlarda paylaşmanızdan memnun oluruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.