ViewsFlow: Konu Odaklı Sosyal Medya

Viewsflow, internet ortamındaki bilgi kirliliğini filtreleyen, aynı zamanda üyeler tarafından paylaşılan kaliteli içeriği de kategorilendirerek ayrıştıran ve gerçek zamanlı olarak üyelerine sunan bir servis. Sosyal medyanın filtrelenmesi adına ilgi çekebileceğini düşündüğümüz servis henüz Alfa versiyonuyle yayında ve içeriği, konu bazlı algoritmalara veya kullanıcıların verdiği oylara göre düzenleniyor.

Genel kullanım olarak Twitter mantığında çalışan sitede istediğiniz kullanıcıları veya ilgilendiğiniz konu başlıklarını takibe alıyorsunuz. Sitenin öne sürdüğüne göre, konusunda uzman kişilerin paylaşımları tasarlanan algoritma sayesinde kullanıcının ilgilendiği içeriğe kolayca ulaşmasını sağlıyor. Bu noktada servisin uzman kişileri de sosyal medyadaki paylaşımlarına göre bulduğunu belirtmiş olalım.

Siteyi Digg, Twitter, Friendfeed ve forumların başarılı bir karışımı olarak değerlendirebiriliz. Siteye üye olduğunuzda paylaşmak istediğiniz içeriğin adresini, konuya dair 240 karakterlik kısa bir tanıtım yazısını ve içeriğin ilgili olduğu konuları seçip gönderiyorsunuz. Böylece sizi takip eden üyeler ve yazıyı gönderdiğiniz konu başlıklarına üye olanlar yaptığınız paylaşımı görebiliyorlar.

Eğer değerli bir paylaşım yaptıysanız üyeler oy vererek paylaşımınızı yukarılara taşıyabiliyor ve daha çok kişinin görmesini sağlıyor. Alternatif olarak negatif oylama ile paylaşımınız diplere de gidebilir. Tasarımsal olarak diğer sosyal paylaşım servislerine nazaran daha keskin çizgileri olan site, profesyonel kullanım için hazırlanmış diyebiliriz.

ViewsFlow farklı konularda yazıların gruplanması ve üzerine tartışılabilmesi bakımından faydalı bir araç olacakmış gibi görünüyor. Konu odaklı forum tarzıyla twitter kullanımını birleştiren site birçoklarının ilgisini çekebilir. Site içeriğinin aynı kalitede kalabilmesi ve sürekli çeşitlenmesinde kullanılan algoritma, sitenin de popüler olması ve o şekilde devam edebilmesinde kritik rol oynayacaktır. ViewsFlow, internet ortamındaki kuru gürültüden bunalanlar ve sadece ilgilendiği kaliteli içeriğe ulaşmak isteyenlerin uğrak yeri olabilir. Mevcut içeriği itibariyle ViewFlow'a iş dünyası, ekonomi ve finansa özel Twitter dememiz yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.