Google Phone, “Nexus One” Adıyla Ceplere Girecek!

Google'ın yeni yıl için piyasaya sürebileceğini paylaştığımız mobil cihazı sonunda kendini ele verdi. Google Phone olarak andığımız cihaz önce Tweetlere düştü. Son olarak resmi olmasa da bir şekilde Google tarafından onaylandı.

google phone nexus oneHaftasonu Twitter'ın yükselen trendi olan Google Phone hakkında paylaşılanlara bakılırsa Google yeni mobil cihazını Nexus One adıyla yeni yılın ilk ayında piyasaya sürecek. Google'ın piyasaya fiziksel anlamda çıkaracağı ilk ürünü olacak olan Nexus One için paylaşılan bilgiler, gelecekte iPhone'un güçlü bir rakibi olacağını gösteriyor. Twtitter'i karıştıran ve Google çalışanlarının methettiği Nexus One'ın özellikleri paylaşıldığı kadarıyla şu şekilde;

Üretici: HTC İşletim sistemi: Android 2.1 (Eclair) Ekran: Oled kapasitif dokunmatik Kamera: 5 Megapiksel(2592×1944) Ekstra: Çift mikrofon, Voice-Text Piyasaya Çıkış Tarihi: Ocak 2010 Fiyat: Bilinmiyor

Yukarıda verdiğimiz bilgilerde de olduğu gibi cihazın üretimi HTC tarafından yapılacak. Bu noktada kafa karıştıran nokta ise Coryobrien ve TechCrunch'ın paylaştığı fotoğraflarda cihazın üzerinde bir HTC logosu görünmezken, TheUnlocker'da paylaşılan karelerde belirgin bir HTC logosu var. Bu anlamda resimlerin yeni bir HTC modeline mi ait olduğu yoksa Google Phone'a mı ait olduğu konusunda bir ikilem söz konusu! HTC logosu elbette cihazı bir Google ürünü olarak algılamayı zorlaştırıyor; ancak Google ofisinden gelen kareler bu ikilemi biraz temizliyor.

google phone nexus one (6)

Nexus One'ın işletim sistemi elbette Android'in son versiyonu olacak ve bu versiyonda Google'ın kullanıcı arayüzünü oldukça memnun edici kıldığı bilgisi geliyor. iPhone gibi kapasitif bir ekrana sahip ve fiziksel klavye taşımayan Nexus One'ın geniş kamerası hakkında ise Picasa'da yakalanan görüntüler bilgi veriyor. Exif bilgilerinde modeli Phone88 olarak görünen fotoğraflarına göz attığımız Aaron Wyte, Google'da yazılım geliştirici pozisyonunda görülüyor!

Çift mikrofonlu modelde, cihazın arkasında yer alan bir mikrofonun dış sesleri absorve ettiği bilgisi mevcut. Voice-Text ise sesi yazıya çeviren bir özellik olarak Nexus One'ın şimdilik bilinen ekstra özelliklerinden biri. Ayrıca animasyonlu duvar kağıdı ve arka kapağında yer alan Android logosu da cihazın küçük ayrıntıları arasındaki yerini alıyor.Ocak 2010 itibariyle satışa çıkacağı konuşulan Nexus One'ın yeni yılın tüketim çılgınlığını kaçırmasını pek gerçekçi bulmuyorum ama 15 gün içinde bunu göreceğiz.Google'ın onaylamadığı bilgilere göre Nexus One, Google tarafından bir operatör kısıtlamasız satışa sunulacak. iPhone'un Amerikada AT&T desteği ile uygun fiyatla yarattığı pazarı tek başına yakalaması zor görünen Google'ın ise şimdiden satış konusunda T-Mobile ile anlaşma yaptığı söyleniyor ama fiyat konusunda hiç bir bilgi geçmiyor.

Bunların yanında Google Phone'un rekabet edeceği akıllı telefon pazarında yaratacağı etki, Android'in uygulama zenginliği ile ilişkili olacak. 100.000 uygulamaya ulaşan AppStore'un yanında 10.0o0'i aşan uygulama sayısı az görünse de başlangıç ve nitelik bakımından yeterli olabilir.

google phone nexus one (2)

Google'ın sadece Android için sunduğu Goggles uygulaması ise Google'ın uygulama tarafında boş durmayacağını gösteriyor. Android'in kullanıcılara tanıtılması konusunda diğer cihaz üreticilerinden büyük destekler (son olarak Acer) alan Google'ın, Apple dışında bir direniş ile karşılaşıp karşılaşmayacağı merak ediliyor. Apple'ın Droid ile başlayan rahatsızlığını hesaba katarak merak edilen bir diğer konu da 2010 ortalarında sunulması planlanan yeni iPhone versiyonunun daha erken gelip gelmeyeceği.Tüm bu paylaşılanların gerçekliği konusunda ise Google'ın Mobil Blogundan gelen açıklama işin doğruluğunu yüksek derecede gösteriyor. Henüz şirket içinde testlerini sürdürdüklerini söyleyen Google bu nedenle özellikler hakkında bir bilgi vermemiş. Bakalım Google ceplere ne zaman girecek ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.