Pratik bir Web Taslak Oluşturma Aracı: MockFlow

Pratik bir Web Taslak Oluşturma Aracı: MockFlow

mockflow-logoYeni bir internet projesini planlarken sayfaların taslaklarının çıkartılması, hangi sayfada ne tür işlevler olacağının belirlenmesi projenin hayata geçmesinde önemli noktalardan birisini oluşturur. Kimileri bunu Photoshop kullanarak  görsel  olarak daha zengin yapmayı seçerken kimileri de kağıt üzerinde çalışmayı (hatta kağıtların içinde kaybolmayı) daha pratik bulur. Eğer bir ekiple çalışılıyorsa sürekli gidip gelen değiştirilip tekrar üzerinde tartılışan taslaklar zaman kaybına sebep olabilir. Bu anlamda online bir taslak hazırlama aracının kullanılması basitliği ve kolay ulaşılabilirliğiyle tercih edilir oluyor. Friendfeed'de paylaştığımdan beri kullandığım MockFlow bu iş için iyi bir seçenek olarak dikkatimi çekti.

twitter-mockup

Flash tabanlı bir uygulamayla gerçek zamanlı grup çalışmasına imkan veren MockFlow'un ücretli ve ücretsiz iki  versiyonu bulunuyor. Ücretsiz versiyonda sitenin tüm özelliklerinden faydalanılabiliyorken 10 mblık bir depolama alanı ve proje üzerinde sadece 2 kişinin çalışmasına imkan veriliyor. Ücretli versiyonu yılda $50 olan uygulama, sınırsız proje üzerinde sınırsız katılımcı, 500 MB alan ve reklamsız bir kullanım sunuyor.

Temel bir taslak hazırlamak için gereken tüm web öğelerini bulunduran uygulama, yerleşim ve boyutlandırma konusunda da kolay kullanım sağlanmış. MockFlow Store adı verilen önceden hazırlanmış şablonları kullanmanızı sağlayan alanda da Facebook uygulaması gibi pek çok farklı uygulama için hazırlanmış tasarım öğeleri kullanılabiliyor.

MockFlow'un ekip olarak çalışan ve sürekli yeni taslaklar çıkartması gerekenler için faydalı bir uygulama olacağını düşünüyorum. Tabi ki, tek başına çalışan ve Photoshop gibi profesyonel tasarım araçlarını kullanamayanlar için de projelerini düzgün bir şekilde görselleştirmeleri açısından uygun bir araç olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.