Twitter Radyosu: Tweetrad.io

Son zamanlarda en çok hoşuma giden inovatif uygulamalardan birisiyle biraz önce tanıştım. Twitter mesajlarını eski tip radyo tadında okuyan Tweet Radio (tweetrad.io) seçtiğiniz kategorilerde belirlediği Twitter kullanıcılarının girişlerini takip ediyor.

Mesela teknoloji konusunda Engadet, Mashable, TechCrunch, Techmeme gibi kaynakların Twitter mesajlarını okuyor. Aynı şekilde haberler, spor, eğlence gibi kategorilerde de farklı kullanıcıları takip ediyor ve seslendiriyor.

Uygulama olarak oldukça basit olan Tweet Radio, günün popüler konuları için de radyoyu dinlemenize olanak tanıyor ve isterseniz sizin istediğiniz kaynakların girişlerini seslendiriyor. Seslendirmeyi yaparken linkleri ve reply (@) mesajlarını da anlayabildiğini eklemiş olayım.

Türkçe mesajlarda başarılı olmayan - hatta felaket olan - servis, İngilizce içeriklerde tahmin edemeyeceğiniz kadar keyifli diyebilirim.

tweetradio2

Türkiye'de yazıyı sese çevirme konusunda oldukça başarılı şirketlerden biri olan Sestek'in sadece inovasyon ve dinamizm olsun diye böyle bir projeyi birkaç gün içinde hayata geçirebileceğini tahmin ediyorum. Hatta yaptıkları gün Webrazzi'de yer vermeye de söz veriyorum. :)

Ek bir bilgi olarak - eğer yanılmıyorsam - Sestek firması Sabah Gazetesi'nin şu anda web sitesinde sahip olduğu "haberi dinle" sistemini kuran şirkettir.

Tekrar Tweet Radio'ya dönecek olursam, eğlenceli bulacağınızı tahmin ettiğim servisi incelemenizi öneririm.

Ayrıca bu tür farklı küçük araçlar üzerinde çalışan ya da hali hazırda sahip olan okuyucularımız varsa bize iletişim formumuz üzerinden bilgi verirlerse değerlendirmek isteriz. Biliyorsunuz bu tür servisleri oldukça seviyoruz...

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.