Facebook'un Yeni Paylaş Aracını Wordpress'e Nasıl Ekleriz?

Facebook'un Yeni Paylaş Aracını Wordpress'e Nasıl Ekleriz?

Blogların ziyaretçi kazanma yollarından biri olan sosyal ağlarda yazılarının paylaşılması için Facebook'un sunduğu Paylaş aracı (widget) yenilendi. Digg tarzı bir görüntüye bürünen paylaş düğmesi yazınızın Facebook'ta kaç kere paylaşıldığını da artık gösterecek.Daha önceki yazımızda Facebook Paylaş aracının blogunuza yerleştirilmesini detaylandırmıştık, yenilenen aracı artık çok daha kolay olarak blogunuza ekleyebilirsiniz. Facebook developer wikisini biraz karıştırarak Facebook haber akışına (news feed) basılacak içeriği özelleştirerek video ve müzik çaldırtmak da mümkün. Facebook paylaş aracı için çok basit iki satırlık bir kod belirlenmiş ve aracı 4 farklı stilde kullanmak mümkün. İstediğiniz şekildeki kodu oluşturmak için Facebook Paylaş Sihirbazı sayfasını kullanabilirsiniz.GÜNCELLEME: Facebook ilgili kodları zaman içerisinde değiştirdiği için geçerliliklerini kaybetmiştir. 

Facebook Paylaş Aracını Wordpress blogumuza nasıl entegre edeceğiz?

Tekil yazı sayfaları için yukarıdaki kodu kullanmamız yeterli olsa da anasayfa ve arşiv sayfalarında kodumuzda bazı değişiklikler yapmak zorunda kalıyoruz. Bu yüzden en basit ve doğru kullanımı paylaşacağım.

index.php, archieve.php,search.php varsa home.php

Tema klasörünüzde bulunan bu dosyalar yazılarımızın farklı sıralarla yer aldığı sayfalardır. Bu yüzden Paylaş aracını her yazı başlığının yanına veya yazının altında bir yere eklememiz gerekiyor. Aşağıda vereceğim kodu eklediğinizde widget (araç) yazı başlığının sağ tarafına eklenecektir, siz sonradan istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.index.php sayfasında aşağıdaki kodu bulun. Aralarda divler olacaktır ben onları görmezden geliyorum.GÜNCELLEME: Facebook ilgili kodları zaman içerisinde değiştirdiği için geçerliliklerini kaybetmiştir. Bulduğunuz kodun altında paylaş düğmenizin görüntülenmesini istediğiniz yere aşağıdaki kodu yerleştirin.GÜNCELLEME: Facebook ilgili kodları zaman içerisinde değiştirdiği için geçerliliklerini kaybetmiştir. Paylaş düğmenizin tüm ara sayfalarda görüntülenmesi için yukarıda bahsettiğim sayfaların hepsinde bu değişiklikleri yapmalısınız.

single.php dosyasında yapılması gereken değişiklikler

Wordpress tema yapısında single.php dosyası tekil yazıların görüntülenmesinde kullanılır. Bu dosyada yapacağınız değişiklikler direkt olarak yazı sayfalarınızda değişimlere sebep olacaktır.single.php dosyanızda yine yazı başlığından sonra istediğiniz bir yere standart Facebook Paylaş kodunu ekleyebilirsiniz.GÜNCELLEME: Facebook ilgili kodları zaman içerisinde değiştirdiği için geçerliliklerini kaybetmiştir. Yaptığım denemeler sonucunda gördüm ki Facebook her zaman yazı başlığını bulamıyor. Bu durum özellikle farklı eklentiler kullanıldığında sorun yaratıyor. Siz de yukarıdaki kodu ekledikten sonra yaptığınız denemelerde başlık veya istediğiniz içerik gelmiyorsa header.php dosyanızdaki meta taglerinin hemen altına aşağıdaki kodları yazarak bu hatayı düzeltebilirsiniz.GÜNCELLEME: Facebook ilgili kodları zaman içerisinde değiştirdiği için geçerliliklerini kaybetmiştir. Eğer All in One Seo Pack veya benzeri bir eklenti kullanıyorsanız. Header.php dosyasında değişiklik yapmanıza gerek yok. SEO eklentileri bu tagleri kendiliğinden oluşturuyor.Türk girişimcilerin açtığı Digg benzeri sosyal imleme siteleri, Türk kullanıcısından talep görmeyerek birbiri ardına kapanmıştı. Bakalım onların başaramadığını "sosyal ağlarda paylaş" araçları başarabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.