Put.io'nun İlk Ekran Görüntüleri Webrazzi'de!

Put.io'nun İlk Ekran Görüntüleri Webrazzi'de!

putio-logo1Pilli'nin bir süredir sosyal medyada adı geçen global girişimi put.io'nun şu ana kadar bırakın ekran görüntülerini, ne olduğu bile tam olarak bilinmiyordu. Bu merakı şimdi gideriyoruz ve küçük bir demo anında iPhone ile çektiğim put.io ekran görüntülerini Webrazzi'ye özel olarak paylaşıyoruz.

Görüntülere geçmeden önce put.io nedir diye merak eden okuyucularımız olduğunu bildiğim için hemen bana göre dünyada büyük ses getirecek girişimin detaylarına geleyim.

Bir servis düşünün ki sizin için Rapidshare'den dosya indirsin sonra onu internet üzerindeki disk alanınızda saklasın. Ya da Rapidshare'i boşverin, sizin için Bittorrent üzerinden dosya indirsin.

Başka bir örnek vereyim. Put.io ile indirdiğiniz bir DivX videoyu bilgisayarınıza hiç indirmeden ve kalite kaybetmeden online izleyebilir, aynı şekilde indirdiğiniz müzik dosyalarını tarayıcınız üzerinden dinleyebilirsiniz.

Peki, servise gireceğiniz RSS kaynakları sürekli takip edilerek içlerindeki torrent, MP3 ve AVI'ler otomatik olarak kaydedilebilecek dersem?

Tamamen sunucu taraflı çalıştığı için indirme performansı da evdeki bağlantılardan yüksek olan put.io, 700 mb'lık dosyaları bile birkaç dakikada indiriyor ve izlemeniz için size sunuyor.

Put.io üzerindeki dosyalara iPhone, iPod Touch, bilimum akıllı telefonlar, PSP ve PlayStation 3 üzerinden ulaşabiliyor hatta isterseniz videoları MP4 formatına otomatik çevirterek iPhone üzerinden de 3G performansı izin verdiği ölçüde izleyebiliyorsunuz.

Elbette bu kadar hayat kolaylaştıran bir ürünün sosyal boyutu da unutulmamış. Put.io üzerindeki dosyalarınızı arkadaşlarınızla kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz.

Sonuç olarak put.io dosya indirme işlemini birden fazla yöntemle sizin için yapabilen ve sizin için dosyalarınızı online olarak saklayan son derece değerli ve geleceği olan bir girişim.

Doğrusunu söylemek gerekirse böylesine yenilikçi bir ürünü de Pilli'den başkasından beklemiyordum, nitekim öyle de oldu.

Servis şu anda kapalı beta aşamasında ancak kısa süre içinde beta kullanıcı alımı tekrar başlayacak. Her ne kadar öncelikli olarak Avrupa hedefleniyor olsa da, beta alımında Türk kullanıcılara öncelik verilecek.

Bu arada belirtmekte fayda var, put.io ücretli bir servis olarak hayata geçiriliyor olacak. Yani, "ne kadar popüleriz herkes bizi kullanıyor, biri satın alsa da batmasak" türü Web 2.0 girişimlerinden değil.

Put.io'nun ne olduğunu anlattıktan ve merakları giderdikten sonra şimdi de ekran görüntülerini paylaşayım. Halen arayüzlerde çalışmaların sürdüğü put.io'nun ön yüzlerinin monitör üzerinden iPhone ile çekilmiş görüntüleri Webrazzi'ye özel olarak sizlerle. Bir süre sonra da yine Webrazzi'ye özel olarak bakarsınız davetiye dağıtırız. ;)

P1010008

P1010015

P10100182

Put.io'nun şu an için çalışmaları devam ediyor ve kısa süre içince beta alımı başlayacak. Bu süreçten sonra girişimin dünyada gerçekten fazlasıyla ses getireceğine inanıyorum. Eğer put.io'daki gelişmeleri takip etmek isterseniz girişimin Twitter hesabını takibe alabilirsiniz. Ayrıca servisin adresinin http://put.io olduğunu da özellikle hatırlatmamda fayda var sanırım.

Tekrardan Pilli ekibini bu başarılı girişim için tebrik ediyor ve Webrazzi'ye verdikleri özel bilgiler için teşekkür ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.