Ekran Ayarlarınızla Oynamayın - Google Artık Daha Büyük!

Ekran Ayarlarınızla Oynamayın - Google Artık Daha Büyük!

gooogleGayri-resmi arama motorumuz Google, büyük bir yeniliğe imza attı! Geçen hafta basit tasarımının patentini alan Google arama kutusunun boyunu uzattı ve genişletti.

Haliyle arama yaparken kullanılan yazı stili de farklılaştı ve hergün defalarca yüzyüze geldiğimiz Google gerçekten büyük bir değişime uğramış oldu.

Yeni tasarımda(!) Google'ın iddiası, en önemli ve en iyi yaptıkları iş olan internet aramasını kullanıcılar için daha verimli hale getirmek. Bu nedenle de eski küçük arama kutusu ve yazı stilinden kurtulmuşlar. Özellikle arama önerilerinin bu şekilde daha büyük bir farkındalık yaratacağını savunan ekip yeni Google XL'tan memnun gözüküyor.

google-da-ara

Teknik olarak arama kutusuyla beraber yazı stili de büyüdüğü için arama metninin karakter sayısı çok az farkediyor. Zaten alan adlarının 12 karakter civarında olmasının uygun olduğu düşünüldüğünde eski arama kutusunu bile doldurmak ihtiyaç dahilinde değildi. Açıkçası yeni yazı stili arama yaparken eski alışıklığımı aratsa da, arama önermeleri yeni şekilde oldukça dikkat çekici ve rahat okunur olmuş. İç sayfalarda da aynı değişikliğe gidilmiş ve sanki Google bizden de ne aradığımıza bakarak başarı oranını arttırmak istemiş.

Google'in bu hamlesi tartışılsa da bu yeniliğe herkes kısa sürede alışacaktır eminim. Bu değişikliğin anısına Google anasayfasının tarihsel değişimini de bizlerle paylaşmış. 17 faklı görüntü sizi kesmediyse Wayback Machine'in Google arşivine göz atmanızı tavsiye ederim(+yahoo). Eski günlere baktıktan sonra hatıralarınızı paylaşmaktan çekinmeyin lütfen. ;)

dipnot: Bizim "google da ara" aramasını görünce baktım, "search on google" şeklinde de 210 milyon arama var. Ne kadar farklı olsak da bir yerlerde aynı çalışıyor insanoğlunun beyni.

Wayback Machine

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.