Apple Etkinliği 2009: iPhone OS 3.1 ve iTunes 9 Sizi Bekliyor

Apple Etkinliği 2009: iPhone OS 3.1 ve iTunes 9 Sizi Bekliyor

iphone os 3.1 apple itunes 9Apple'in Steve Jobs ile yaptığı Eylül etkinliğinde sadece iPodlar için getirdiği yenilikleri aktarılmadı. "It's only rock and roll" adlı etkinlikte Jobs, iPod Touch ve iPhone'nun işletim sistemi iPhone OS ve iTunes'un da güncellendiğini açıkladı.

Apple, iPhone OS 3.0′ı tanıtıldıktan yaklaşık 6 ay sonra bu etkinlikte, iPhone OS 3.1 versiyonunu duyuruldu. Şu dakikalarda indirilmesi mümkün olan yükseltilmiş iPhone işletim sisteminde, Genius yazılımı entegrasyonu ile müzik önermeleri konusunda bir yeniliğe gidilmiş. Müzik parçalarının daha etkin bir şekilde tavsiye edirek, satın alınmasının yolu açılıyor. iPod Touch'a kamera eklemeyen Apple, anlaşılan kullanıcıların müzikle olan ilişkisini sıcak tutmak ve bundan para kazanmak istiyor.

iPhone OS 3.1 ile artık uygulamalarınızı iTunes kullanarak sıralayabileceksiniz. iPhone kullanıcılarının kullanım zorluklarından biri olan uygulama sırasını düzenleme, iPhone OS 3.1 ve iTunes 9 ile son buluyor. iPhone'u iTunes'a bağladığınızda iPhone sayfası simule ediliyor ve uygulamalarınızı istediğiniz gibi sıralayabiliyorsunuz. Çok basit bir özellik gibi görünsede ihtiyaç duyulan bir özellikti.

arrange-apps

iPhone kullanıcıları için başka bir hadikap olan melodi seçimi tam anlamıyla çözülmese de, Apple 1.29$'lık fiyatlarla iTunes üzerinden melodileri satışa çıkartıyor.  Bu iş çözülünceye kadar sanırım iPhone sahipleri Windows ve Mac üzerinde iPhone'a özel melodilerini kendileri yapmaya devam edecekler. Kablosuz bağlantı özellikleri ve video kayıt özellikleri geliştirilen son güncelleme ile iPhone daha kullanışlı arayüzlere kavuşmuş.

apple_iTunes9

iTunes 9 ile gelen yenilikler de pek çok anlamda kullanım kolaylıkları getirmiş ve yine müziğe yönelmiş. Home Sharing özelliği ile artık iTunes'dan indirdiğiniz içerikleri farklı bilgisayarlardan ulaşmanıza imkan veriliyor. Böylece ek bir zahmete girmeden 5 farklı bilgisayardan daha önce sahip olunan içeriklere ulaşılabilecek. Yine müzik etrafında dönen yeniliklerden biri de albümlerin iTunes LP adı ilepaket halinde indirilmesi mümkün kılınmış.

Kamera özelliğini iPod Touch'a taşımamakla, müşterileri için olmasa da Apple için doğru bir karar alan Steve Jobs, iPod Nano ile kullanıcıları tatmin ederken iPod Touch kullanıcılarını müzik ve oyun çatısında değerlendirerek bence doğru bir karar verilmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.