SocialSeek: Sosyal Medya Takibi Masaüstü'ne Geldi!

SocialSeek: Sosyal Medya Takibi Masaüstü'ne Geldi!

Marka yöneticileri ve pazarlamacılar için herhalde son dönemlerin en önemli konularından birisi sosyal medya olmuştur. Haliyle trend bu kadar yüksekken ihtiyaçlar da birbirini kovalıyor. Bu aşamada en çok talep gören ihtiyacın şirketler ve markalar için sosyal medya takibi olduğunu görüyoruz. Bu işin altından kalkabilecek çeşitli servisler var ancak pazara yeni çıkmış olan SocialSeek sosyal medya takibini geliştirilmiş olan Adobe Air uygulaması ile masaüstünüze taşıyor.

Klasik Adobe Air tadında hızlıca kurulabilen uygulama anahtar kelime ve eğer dilerseniz şehir bazında sosyal medyanın önemli merkezlerini tarıyor. Bunların arasında elbette bloglar, Twitter, Flickr, YouTube gibi kanallar var. socialseek-2Uygulamanın aramayı gerçekleştirmesini takiben sosyal medyada girmiş olduğunuz anahtar kelimenin geçtiği tüm içerikler karşınıza geliyor. Devamında dilerseniz aramanızı kaydedebiliyor ya da sağlanan grafikler üzerinden arama kriteriniz bazında günlük trend değişimini görebiliyorsunuz. Yani, markanız hangi dönemlerde en çok ses getirmiş ya da hangi dönemler popülariteniz artmış gözlemleyebiliyorsunuz.

socialseek-3

socialseek-4

Yazımın başında da dediğim gibi bu işi farklı servislerin arama özelliklerini kullanarak zaten yapabilirsiniz, ayrıca tüm servisleri birarada takip etmenize olanak tanıyan alternatif uygulamalar da var. Ancak masaüstünde her an kolaylıkla ulaşılabilecek SocialSeek gibi bir aracın olması inanıyorum ki birçok kişi için verimli görülecek ve tercih sebebi olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.