Google Dökümanlar'da Ortak Şablon Özelliği

Google Dökümanlar'da Ortak Şablon Özelliği

Sanıyorum ki artık Google Dökümanlar (Documents)'ı duymayan kalmamıştır ancak halen duymayanlar için hemen kısacık bir özet geçelim; Docs, Google ürünlerinden biri. Kullanımı tamamen bedava ve bilgisayarınızdaki ofis araçlarının işlevlerini online ortama taşımayı hedefliyor. Onun sayesinde sunum hazırlamak, döküman yazmak, tablo oluşturmak gibi işlemleri internetten basitçe yapabiliyorsunuz. Ancak bu servisi sıradışı yapan yalnızca online ofis gereçleri barındırması degil. Oluşturduğunuz dökümanı online ortamda tüm arkadaşlarınızla paylaşıp onlarla birlikte "aynı anda" geliştirmenizi mümkün kılması.

Şahsen yalnızca Google Docs kullanarak temelde basit bir metin sayfası üzerinde ekip arkadaşlarımla birlikte bir kaç proje yönettim. Eğleceli! Yazımın konusu ise Google'ın bu hizmetine yeni bir özellik eklemiş olması ve her zamanki gibi kullanıcısıyla birlikte büyüme alışkanlığını sürdürüşü.

Google Docs kullanıcılarından beslenen bir havuz oluşturdu. Bu yeni özelliğin adı Şablonlar (templates). Artık tüm Google Docs kullanıcıları kendi dökümanlarını şablon olarak paylaşıp beğeniye sunabilecek, beğendiği şablonları oylayabilecek ve kullanabilecek. Üstelik tamamen ücretsiz.

google_docs_templates

Özellikle kişisel özgeçmiş, finansal dökümanlar ve Webrazzi'den sürekli talep edilen örnek iş planı için Google Docs'un yarattığı geliştirilmiş şablon seçenekleri inanıyorum ki oldukça değerli olacaktır.

Merak eden okuyucularımız Google Docs'un yeni döküman yaratma seçeneğinden şablonlara ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.