Technorati Twitter'a Dokunmasa Olmazdı: Twittorati

Technorati Twitter'a Dokunmasa Olmazdı: Twittorati

Son zamanlarda sosyal medya trendlerinin değişimi ile ünü biraz azalmış olsa da popüler blog dizini ve arama motoru Technorati kendisini bize bir kez daha hatırlattı. Twitter'ın internet pazarını alt üst ettiği bir dönemde herhalde Twitter'a entegre olmayan bir tek Technorati kalmıştı ki, artık o da yapması gerekeni yaptı. Twittorati adındaki servisini bugün itibariyle yayına alan Technorati, dizinindeki otoritesi yüksek ilk 100'deki blogların yazarlarının Twitter hesaplarını takip etmeye başladı.

Zaman içinde otoriteden aşağıya doğru inerek daha fazla blogcuyu takip edeceği belirtilen Twittorati trend etiketleri de tarayarak ana sayfada listeliyor.

twittorati-main1

Twitter'da geçen popüler linkleri ve en son fotoğrafları da  yayınlayan Twittorati'nin özellikle filtreleme anlamında değerli olabileceğini düşünüyorum. Ancak bu değer Technorati'nin önünü açar mı, global arenada bu alanda bu kadar rakip varken Technorati sesini duyurur mu onu şu an için pek sanmıyorum.

Zaman içinde yapısını kökten değiştirir, bloglarla Twitter içeriklerini daha güçlü ve anlamsal bir algoritmayla birbirine bağlar, gerçek zamanlı arama trendine dahil olur o zaman bir kez daha yıldızı parlar ve sektörün dikkatini çeker diye düşünüyorum.

Yine de, popüler blogları takip edenlerdenseniz ve sosyal medyada da ne olup ne bittiğini birinci ağızlardan almak istiyorsanız Twittorati arada sırada göz gezdirmek için rahat bir ortam sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.