Nokia Android Söylentilerini Reddetti!

nokiaand

Hatırlarsınız geçen hafta Nokia'nın Intel ile kurduğu işbirliğini yazmıştık. O işbirliğinin içinde açık kaynaklı yazılımların birlikte geliştirilmesinden söz ediliyordu. Tabi bu açıklamayı okuyan herkesin aklına Nokia'nın Symbian'ın dışında Linux tabanlı bir işletim sistemi kullanacaksa neden Android kullanmadığı gelmişti. Bugün Guardian, Nokia'nın Eylül ayında yapılacak Nokia World toplantısında Android'li bir akıllı telefon açıklayacağı iddiasında bulundu. Bu iddia bütün teknoloji sitelerinde yer alınca Nokia'dan böyle bir çalışmanın olmadığı ve Symbian'ın akıllı telefonlardaki kendi platformları olduğunu belirten bir açıklama geldi.

Guardian'ın haberinde yer verilen HSBC'nin rakamlarına göre Nokia'nın 2007 yılında akıllı telefon pazarındaki payı %47 iken bu rakamın yıl sonunda %31'e düşeceği öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl Nokia, Symbian'ın elinde olmayan %52 hissesini €264 milyona alarak, Symbian'a tamamen sahip olmuştu. Nokia, Intel ile yaptığı anlaşmayla akıllı telefon pazarına güçlü bir dönüş yapmaya çalışırken Android'i kullanabilirdi. Symbian'a bu kadar para vermişken Nokia'nın Intel ile birlikte Linux'un bir mobil versiyonuna para yatırması anlamsız olduğu için Android söylentileri çok çabuk kabul gördü.

Symbian şu haliyle eski tarz ve yenilikten uzak bir görüntü sergiliyor. Eğer Nokia, Symbian'ın üzerine giderek akıllı telefonlar için bir işletim sistemi yaratabilirse akıllı telefon pazarına da hakim olarak cep telefonu pazarının mutlak lideri olabilir, ancak Symbian'ın bu işi başarabileceği konusunda ciddi şüpheler var.

sony-android-xperia-rachel

Nokia, Android'den hala uzak dururken, Sony-Erickson'un Android'li ilk telefonunun görüntüleri Danimarka kaynaklı Mobil.nu sitesinde yayınlandı.  "Rachel" kod adıyla anılan ürün XPERIA serisinin yeni üyesi. Sony-Erickson'un XPERIA serisinin tamamı Windows Mobile işletim sistemi kullanıyor. Geçtiğimiz hafta lansmanı yapılan HTC Hero, geliştirilmiş kullanıcı arayüzüyle büyük beğeni kazanarak bir anlamda Android'in ne kadar esnek bir yapıya sahip olduğunu göstermişti. Sony-Erickson'un böyle bir geliştirme yapıp yapmadığı şimdi merak edilen bir diğer soru. Sony-Erickson'un XPERIA'sı piyasaya çıktığında 8.1 megapixellik kamerasıyla Android'li telefonlar içindeki en iyi kameraya sahip telefon olacak. Telefonun yıl sonuna piyasaya çıkması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.