TapLynx İle Herkes iPhone Uygulaması Yapabilecek

TapLynx İle Herkes iPhone Uygulaması Yapabilecek

taplynx-logoNewsGator'ın RSS takibi için geliştirilmiş olan iPhone uygulaması NetNewsWire'ın yazılımcısı Bret Simmons'ın şu anda kapalı betada olan servisi TapLynx sanırım birçoğumuzun merakla beklediği bir hizmeti sunmuş olacak. Yazılımcı olmayanların bile rahatlıkla basit haber takibi imkanı sunan iPhone uygulamaları yapabilmesine olanak sağlayacak olan iPhone uygulama framework'ü sadece RSS kaynaklarını girmeyi ve renkleri seçmeyi gerektiriyor.

iphone-taplynxHenüz kapalı betada olmasına karşılık TapLynx'in SDK'ini kullanarak uygulama geliştirmiş şirketler mevcut. Bunlardan birisi All Things Digital, diğeri ise Variety. iPhone uygulaması geliştirme konusunda bilgi sahibi olan yazılımcılar için elbette SDK üzerinde ek düzenlemeler yapmaya imkan veriliyor. Yani, eğer zaten bir yazılımcıysanız TapLynx ile sadece uygulamanızın temelini oluşturup üzerine geliştirmeyi sürdürebiliyorsunuz.

Bu alanda teknik imkansızlıklardan mı yoksa henüz konsantrasyon sağlanamadığı için mi bilmiyorum ama bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Özellikle bloglar için çok değerli olacağını düşündüğüm hızlı iPhone uygulaması geliştirme servislerinin freemium modelinde ücretli ek hizmetler sunmasının güçlü bir iş modeli oluşturacağına da inanıyorum.

TapLynx'in ana sayfasında SDK'i indirmek için bir form bulunuyor. Kaydınızı yaptırdığınız takdirde servis yayına girdiği zamanda haber verileceği söyleniyor. İlgilenirseniz bir kayıt bırakmanız iyi olabilir. Biz de TapLynx ile ilgili gelişmeler olursa haberdar ediyor olacağız.

Bu süreçte eğer bildiğiniz benzer hızlı iPhone uygulaması yaratma servisleri ya da altyapılar varsa paylaşırsanız seviniriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.