Windows 7'nin Türkiye Fiyatları Belli Oldu!

Microsoft'un bütün dünyada 22 Ekim'de çıkartacağını duyurduğu Windows 7'nin fiyatları açıklandı. Microsoft Türkiye tarafından yapılan basın açıklamasında yükseltme seçeneklerinin Türkiye için geçerli olmayacağını ancak full sürüm fiyatlarının Amerika Birleşik Devletlerine göre çok daha uygun olduğunun altı çiziliyor. Türkiye için açıklanan fiyat listesi ise şu şekilde;

  • Home Basic $123
  • Home Premium $145
  • Professional $236
  • Ultimate $250

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Ülkemizde 26 Haziran 2009'dan sonra "Windows 7 OEM Upgrade Garantisi" ile satılan bilgisayarlar Windows 7 çıktığından ücretsiz olarak yeni versiyona yükseltme yapabilecekler.Yükseltme yapılabilecek versiyonlar ise Vista'nın Home Premium, Business ve Ultimate ile sınırlı. Vista Home Basic, Starter ve Windows XP sahipleri ise full sürüm Windows 7'yi almak zorundalar.

Windows Vista'dan kısa sürede vazgeçen Microsoft, Windows 7 ile XP'de kazandığı başarıyı kazanmayı amaçlıyor. Aslında Windows versiyonlarına kronolojik olarak bakacak olursak, Windows 98'in başarısının ardından gelen Windows Me ve Windows 2000 sorunlu işletim sistemleri olarak tarihe geçmişti. Onların arkasından çıkan Windows XP ise sorunlarına rağmen beğenilmiş ve uzun yıllardır kullanılmıştı. Windows 7 içinde benzer bir sürek işlemiş olabilir. İlk incelemelerde, kullanıcıların beğenisini kazanan Windows 7'nin kesin olarak başarılı olup olmayacağını 22 Ekim'den sonra görebileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.