Acer ilk Androidli netbooku 3. çeyrekte çıkartabilir!

acer-android

Netbook üreticilerinin Android işletim sistemine olan ilgilerini daha önce yazmıştık. Asus cephesinden gelen haberlerde Android'in Eee Pc'nin ilerideki modellerinde standart işletim sistemi olarak gelebileceği şeklindeydi. Reuters'in yaptığı habere göre ilk önce mutlu sona ulaşacak olan üretici Acer olacak gibi görünüyor. Reuters'in verdiği haber 2009'un üçüncü çeyreğinde Acer'ın Android işletim sistemi yüklü bir netbook çıkartabileceği yönünde.

Computex fuarında Reuters'e konuşan Acer yöneticisi Jim Wong, Android yüklü netbookları satacaklarını ancak bunun diğer işletim sistemlerini yok saydıkları manasına gelmediğini söylemiş. Wong'a göre netbooklar bugün kusursuz olmayabilir ancak 2 yıl içerisinde netbooklar kusursuza yakın bir hale gelecek. Bunun dışında Android uygulamalarının çeşitliliği ve güvenlik konusuda üzerinde çalışılması gereken konular olduğunu sözlerine eklemiş.

asus-android-eeepcAndroid ile ilgili bir başka haber yine Computex'ten geldi. Fuarda Android işletim sistemli ve Snapdragon işlemcili Asus Eee Pcler'de prototip olarak fuarı gezenlerin beğenisine sunuldu. Snapdragon işlemcisi cep telefonları için geliştirilen ve yeni netbooklarda kullanılması için özellikleri genişletilmiş bir seri, 1 Ghz hızına sahip olan işlemci düşük enerji tüketimi ve ısınma gibi bir durumu olmadığı için fana ihtiyaç duymuyor. 720 p,HD görüntülerin dahi izlenebildiği Android'li Eee Pc'lerin olduğu video demosunu yazının sonunda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.