Yeni PSP eskisinin başarısını yakalayabilecek mi?

sony-psp-go

E3 fuarının başlamasıyla birlikte oyun alanında pek çok ürün piyasaya çıkıyor. Sony'nin resmi basın toplantısı bugün olmasına rağmen PSP Go'nun görüntüleri ve özellikleri bir kaç gün önceden internette boy göstermişti. Fiziksel olarak Sony Mylo 2'ye bir hayli benzeyen hatta aynı kalıptan çıkarıldığını söyleyebileceğimiz ürün, piyasadaki  Nintendo DS ve oyun aleti olarakta kabul edilebilecek olan iPod Touch ile kapışacak.

İlk PSP 47 milyon adet satarak başarılı bir satış rakamı yakalanmıştı. Ancak Sony'nin Play Station 3'te beklediği başarıyı yakalayamaması, Nintendo'nun Wii ile yeniden piyasaya dönüş yapması, ekonomik kriz gibi sebeplerden PSP'nin ne derece başarılı olacağı tartışma konusu.

sony-psp-go-on-hand

Kesin olmamakta birlikte sızdırılan bilgilere göre PSP Go'nun teknik özelliklerine bakacak olursak, 3.8 inç büyüklüğünde ve 480 x 272 piksel ekran çözünürlüğe sahip ekranları olacak ürünün 108 gram ağırlığında olması bekleniyor. Sony, UMD oyun disklerinden vazgeçerek oyunları sadece Playstation Network üzerinden satmaya karar verdi, internetten indirilecek olan oyunlar cihazın 16 GB'lık hafızasında saklanacak. Memory Stick Micro ile hafızası genişletilebilen üründe W-lan ve Bluetooth kablosuz bağlantı seçenekleri bulunuyor. Günümüzün popüler teknolojisi olan dokunmatik ekran ne yazık ki PSP Go'da bulunmuyor.

Resmi duyurusu bugün yapılacak olan PSP Go, meraklıları için beklenen bir ürün olsa da büyük bir yenilik getirmeyeceği için ne derece başarılı olacağını bilemiyoruz.  Rakipleri iPod Touch ve Nintendo DS ile arasındaki en büyük fark olan büyük oyun şirketlerinin Sony ile çalışması iyi değerlendirilebilirse PSP Go fark yaratarak istenilen başarıya ulaşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.