Sosyal ağların kesişim noktası: Power.com

İnternette sosyal ağların hayatımızın aynası olduğu bu dönemde, birden çok sosyal ağa üyelikleri bulunanlar için güzel bir çözüm üretme amacıyla kurulmuş Power.com. Brezilya'da kurulan ve şu zamana kadar bölgede 5 milyon üyeye ulaşan Power dün itibariyle İngilizce desteğiyle dünyaya açıldı. Şu anda Facebook, Orkut, MySpace, Hi5 profillerine ulaşıma imkan sağlayan sitenin hedefleri arasında MSN, Yahoo, Flickr, Gmail hesaplarına ulaşım var.

Power'da amaçlanan sosyal ağlardaki ve internetteki diğer profillerinize tek bir site üzerinde ulaşımı sağlamak ve birbirleri arasında hızlı geçişler yaratmak. Sistem aslında daha çok bir anasayfa uygulaması olarak tanımlanabilir. Tek bir sayfa üzerinden internet profillerinize ulaşabilir, gelen güncellemeleri görüp yorum yapabilir, arkadaşlarınızla mesajlaşabilirsiniz. Maillerinize bakmak ve anında mesajlaşma ekranıyla arkadaşlarınızla konuşabilme Power'ın gelecek planları arasında yer alıyor.

Brezilya merkezli şirketin kendi sayfalarında verilen bilgiye göre 70 çalışanı var ve San Francisco, California ve Hindistan'da ofisleri bulunmakta. Şirket Draper Fisher Jurvetson ve Esther Dyson tarafından $8 milyon yatırım almış.

Arda Kutsal'ın Notu ve Güncellemesi:

Power.com'da şu anda kullanılan ve Facebook'da olduğu gibi sitenin alt tarafında konumlanan mesajlaşma/sohbet uygulaması bir Türk girişimi olan MessengerFX'in altyapısını kullanmaktadır. Bu uygulama Power.com üzerinde henüz tüm kullanıcılara açılmamış, sadece %10 kullanıcı tarafından görüntülenebilmektedir. Uygulama Mashable'daki haberden aldığımız ve bizim de kullandığımız ekran görüntüsünde görülebilmektedir.

Konuyla ilgili yaptığımız araştırma ve MessengerFX kurucusu Yusuf Yıldırım'la görüşmem sonucunda bu bilgi doğrulanmıştır. Aynı zamanda henüz net bir açıklama yapılmış olmasada Power.com'un MessengerFX'e bir ortaklığı olduğu ya da olacağı yönünde de duyumlarımız vardı. Bunu sorduğumda Yusuf Yıldırım yatırım görüşmeleri ile ilgili detaylı bilgi veremeyeceğini ancak gelişmelere göre açıklama yapacağını belirtti.

DFJ tarafından yatırım sağlanmış Power.com'un altyapısında bir Türk girişimi ile entegre çalışıyor olması ve bugün tüm Web 2.0 medyasında gündem olan Power.com'un MessengerFX'e olası ortaklığı bence önemli ve global projelerin sağladığı fırsatlar adına dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.