Fox dizilerini internete açmaya başlıyor

Fox dizilerini internete açmaya başlıyor

Fox'un FX isimli tematik kanalı ile ilgili burada bir yazı yazmıştım. Aynı zamanda Fox'un Türkiye'de internet alanındaki girişimlerini de aynı yazıda gündeme getirmiştim.

Şirketten bugün aldığım bir bilgi ile FX TV'de yayınlanan Matrioshki isimli dizinin tüm bölümlerinin internet üzerinden de seyredilebilecek olmasının yanında, sezon finalinin önce internet üzerinde sonradan televizyonda yayınlanacağını öğrendim. Her iki günde bir yeni bölümünün internetten yayınlanacağı diziyi kolaylıkla online izlemek de mümkün. Yani öyle üye olma zorunluluğu gibi prosedürler yok. ;)

FX

Eğer yanlış değilsem dizinin 25 Haziran'da yayınlanacak olan sezon finalinin önce internet üzerinden yayınlanacak olması Türkiye'de daha önce görmediğimiz türden bir çalışma oluyor. Ayrıca bu proje Fox'un ilerleyen dönemlerde de uygulayacağı internet stratejisi için bazı ipuçları veriyor.

Bilgilendirme sonrasında benzer projelerin başka dizilerle ya da programlarla yapılıp yapılmayacağını sorduğumda bu düşüncem doğrulandı ancak henüz bir isim verilemeyeceği söylendi.

Ülkemizdeki online içeriğin artması benim çok değer verdiğim bir konu. Ayrıca şirketlerin stratejilerini tüm sektörlerde bu yönde modellemeleri de özellikle önemli oluyor. Bunun yanında sadece düşünce değil, uygulamanın da başarılı olması hepsinden daha büyük fayda sağlıyor. Başarısız bir uygulama malesef sadece şirketin yapılacaklar listesinden bir maddenin silinmesine yarıyor ve geri dönüşü beklendiği gibi olmuyor.

Elbette içeriğin artması, kullanılan teknolojilerin dünya standartlarına çıkması, kalitenin değer görmesi gibi gelişmelerin yanında, önemli diğer bir konu da internet üzerindeki iş modellerinin şekillenmesi. Reklam pazarının gelişimi ve reklam dışında gelir modellerinin uygulanabilmesi için alternatif kanalların ve teknolojilerin geliştirilmesi çok büyük önem taşıyor.

Bu tür adımların da önümüzdeki dönemlerde atılacağını bildiğim için Türkiye internetinin şu an için en büyük ihtiyacının fikirlerini hayata geçiren girişimciler, ve internete vizyonlarında yer veren şirketler olduğuna inanıyorum.

NOT: Yazıda bahsettiğim diziyi seyretmiyordum o yüzden onunla ilgili yorum yapamıyorum, ama yayını denemek için kısa süre izlediğimde müziklerine hayran kaldım. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.