Twitter demişken: twshot!

Geçtiğimiz günlerde aldığım e-posta şöyle başlıyordu:

"Son zamanlarda Türkiye'deki internet girişimleri konusunda her ne kadar bir hareketlenme olsa da gene de yeterli olmadığını düşünüyorum. Yaptığımız genel hata bence bu işlere çok geniş ve kompleks perspektiflerden bakmamız, halbuki basit ve kısa çözümler de hayatımızda çok etkili olmuştur. Bu sebeple istedik ki twitter kullanıcıları için hayatı kolaylaştıran basit, uğraştırmayan ve kullanışlı bir servis yapalım, adını da twshot koyalım :) Belki pratik internet servislerine de bir örnek teşkil eder diye düşündük."

TwshotBu cümle tam da anlatmak istediklerimi anlatıyordu ve global pazarlarda başarılı olmak için anahtar kelimeleri bünyesinde barındırıyordu. Haliyle, twshot'ı incelememek için geriye de hiçbir sebep bırakmıyordu.

Öncelikle şunu belirteyim servis Metin Kahraman ve Harun Pekşen tarafından geliştirilmiş. Global örnekleri var mı bilemiyorum ancak ben rastlamadım.

Twshot, Twitter kullanıcıları için uzun site adreslerini kendinden kısaltan ve mesajınızla birlikte adresi de ekleyerek durumunuzu kolaylıkla güncellemenize yarayan küçük, eğlenceli ve verimli bir araç.

Tarayıcınıza sürükleyerek aldığınız linke paylaşmak istediğiniz bir sayfa üzerinde tıkladığınızda, mesajınızı yazmanız yeterli oluyor ve Twitter durumunuz güncelleniyor. Twshot'ın demosunu izlemek isterseniz web sitesi üzerinde mevcut.

Bu arada güvenlik sebebiyle kullanıcıların Twitter bilgilerinin de sistem üzerinde saklanmadığı, onun yerine cookie kullanıldığı da özellikle belirtiliyor.

Twshot'ın, Twitter kullanıcıları için değerli olacağını tahmin ediyorum ve TechCrunch & Webrazzi MeetUp'da kendi ellerimle ilgili makamlara sunacağımı garanti ediyorum. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.