Flickr artık sadece fotoğraf değil, video özelliği devrede!

Flickr artık sadece fotoğraf değil, video özelliği devrede!

Flickr.comDünyanın Facebook'tan sonra en popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Flickr sistemine video özelliğini de dahil etti. Bu cümlemi okuyup "Facebook'tan sonra" tarafına şaşıranlar olabilir, ama gerçek bu.

Flickr'ın gerçekleştirdiği yenilik ile servisin Pro paket sahibi ücretli üyeleri fotoğraf paylaşımının yanında 90 saniyelik videolarını da paylaşabilecekler.

İlk bakışta 90 saniye çok kısa gelebilir, hatta fotoğraf paylaşımın yanında video paylaşmak Flickr'ı nereye götürür gibi düşünülebilir. Ancak Flickr'ın yaptığı açıklamada sunduğu örnekleri incelediğinizde aslında kullanıcıların önemli anlarını ya da kayifli fotoğraflarını 90 saniyelik bir video ile güçlendirdikleri zaman ne kadar farklı bir deneyim yaşattıklarını keşfedebiliyorsunuz.

Her ne kadar Flickr'ın sistemine video ekleyeceği haberi bir süredir konuşuluyor olsa da, kişisel olarak böylesine başarılı bir fotoğraf paylaşım servisi ile YouTube modelinde bir video servisinin birlikteliğini mevcut çizgide birarada hayal edememiştim. Daha açık anlatmam gerekirse, servisin odağının değişeceğini ve video servisi olmasının yaratacağı kirliliği düşünmüştüm (Gerçi tüm internet medyası bunu böyle düşünmüştü). Flickr beni bu hayal kırıklığına düşürmeden tam kıvamında bir video entegrasyonunu sağlayarak yine farklılığını ve değerini ortaya koymuş oldu.

Flickr Video

Yazımın başında da dediğim gibi video gönderme özelliği sadece ücretli kullanıcılara açık, ancak her kullanıcı gönderilen videoları seyretmekte özgür. Güzel bir fotoğraf anını, kendisini destekleyen kısa bir video ile bütünlemek inanın çok büyük keyif veriyor.

Ülkemizde bu modeli kolaylıkla uygulayabilecek üç fotoğraf servisi aklıma geliyor şu anda. İkisi Nokta'dan FotoKritik ve Negatif, diğeri ise Fotzilla. Neden sadece bu üçünü sayıyorum derseniz, Negatif ve FotoKritik'in İzlesene gibi bir kardeşi, Fotzilla'nın ise Zaplat gibi bir kardeşi bulunuyor. Flickr'ın sağladığı yeniliği denerler mi, orasını tam bilemiyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.