TTNetMüzik'de artık şarkıları indirmeden dinlemek de mümkün ama...

TTNetMüzik'de artık şarkıları indirmeden dinlemek de mümkün ama...

"Ama..." dedim çünkü ben 10 dakika boyunca denememin sonucunda beceremedim. Sorun benimle ilgili olabilir mi? Elbette. Neden dinlemeyi beceremediğime gelmeden önce kısaca yeni özellikten bahsedelim.

Öncelikle Webrazzi'deki TTNetMüzik açılışı ile ilgili yazıya bir okuyucumun yazdığı yorumla biraz önce haberdar oldum TTNetMüzik'in bu yeni özelliğinden. Ben kendim inceleyip nasıl çalıştığını anlayamadığım için yorumda anlatılanları aynen aktarıyorum.

"Artık Müzikte dinlenebiliyor. streaming özelliği eklemişler siteye ve siteye üye olan tüm TTNet ADSL abonelerine açık. 50 şarkılık lsite yapabiliyorsun senin için saklıyor. Ayrıca bir sürü liste hazırlamışlar onları da dinleyebiliyorsun… Güzel olmuş."

Evet, yazıldığı gibi TTNetMüzik'de artık şarkıları bilgisayarınıza indirmek yerine web sitesi üzerinden de dinlemeniz mümkün(müş). Servis farklı şarkı türlerine göre hazır listeler sağlamasının yanında, dilerseniz sizin kendi listelerinizi oluşturmanıza da imkan sağlıyor(muş).

Gelelim ben neden bu özelliği kullanamadım.

Öncelikle login olmak için uzun uzun uğraştım. Haliyle ne kayıt adresi olarak zorunlu aldırıldığım "ttmail.com" adresimi hatırlıyordum, ne de seçtiğim parolayı. Sonuçta yaklaşık 10 deneme sonunda tutturdum.

Hazır şarkı listelerinden müzik dinlemek istedim. Firefox kullandığım için Media Player eklentisi yüklemem gerektiği söylendi. "Tamam" dedim, açık tabları ve Firefox'u kapattım, gittim eklentiyi yükledim, sonra herşeyi tekrar açtım. Listelere geldim daha birşey yapmadan karşıma bir mesaj kutusu fırladı "undefined" yazıyordu. Sonra bir şarkı listesi seçtim yine "undefined" kutusu çıktı karşıma. Sonunda bu sefer lisans yükleme kutusu çıktı, yazılanları okudum "Tamam" seçeneğini tıkladım lisansı yüklemek için ama yükleme yapılamadı. Yazılı olan olası nedenlere baktım hiçbirisi bana uymuyor. Tekrar denedim yine aynı şeyler oldu "undefined", "undefined", "lisans yükle", "Tamam", "yüklenmedi", "undefined", "undefined", "lisans yükle", "Tamam", "yüklenmedi"...

Sonunda hadi dedim Internet Explorer'a geçelim. TTNetMuzik.com açtım, tekrar giriş yapmak istedim ki, "aynı kullanıcı adıyla sistemdesin" gibisinden bir hata mesajı verdi. Nasıl yani dedim? TTNetMüzik tab'ı zaten kapalı olmasına rağmen içinde tüm diğer önemli servislerimin (Gmail, Bloglines, RTMilk, Google Calendar, Basecamp vs..) tab'larının açık olduğu Firefox'u kapattım, tekrar denedim, yine aynı hatayı aldım vs..vs..vs..vs.. Sonuçta TTNetMüzik için bu kadar uğraşma bana yetti, daha fazla zamanım malesef yoktu!

Bu arada unutmadan TTNetMüzik'den birkaç ay önce indirdiğim şarkılar (zaten bir daha da indirmedim) artık bilgisayarımda çalmıyor. Bugünkü lisans yükleme maceramda yazılanları okurken gördüm ki lisansın her ay yeniden yüklenmesi gerekiyormuş. Bu benim sorunumu kapsayan bir açıklama olabilir mi bilmiyorum ama eğer bir de böyle bir durum söz konusuysa işler gerçekten çok vahim.

Kısacası konuya dönecek olursam, TTNetMüzik'in yeni bir özelliği var. Artık site üzerinden şarkıları indirmeden dinleyebilir, kendi listelerinizi oluşturabilir ya da hazır listeleri yükleyerek seçilmiş şarkıları dinleyebilirsiniz.

Bu durumda bir ölçüde TTNetMüzik hali hazırda Türkiye'de bu alanda popüler olan iki servisle rakip konuma gelmiş oldu. Last.fm ve Musicopat. Last.fm kullanıcı kitlesi açısından TTNetMüzik hem ilginç gelmez hem de bu kullanılabilirliği ile tercih edilmez. Musicopat için bir rekabet durumunu düşünecek olursak da, çok aktif kullanmasam bile denediğim zamanlardan söyleyebilirim ki istediğin şarkıyı bulmam ve dinlemem 35 saniyemi alırdı. Tabi şarkıları dinlemek için herhangi bir lisans da yüklemem gerekmiyordu.

Bu arada dünyada bir şarkıyı internet üzerinden dinletmek için lisans yükleten başka servis var mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.