TR.TC ile Mail.TR.TC Beril Teknoloji tarafından satıldı

TR.TC ile Mail.TR.TC Beril Teknoloji tarafından satıldı

Yonlendir.com bünyesinde web sitesi sahiplerine alan adı yönlendirme hizmeti kapsamında kullanılan TR.TC alan adının ve Mail.TR.TC ücretli e-posta servisinin yabancı bir internet şirketine satıldığı haberini aldım.

Konuyla ilgili alan adının ve servisin sahibi Beril Teknoloji'nin kurucusu ve Genel Müdürü Devrim Demirel'i aradığımda söz konusu satın alma haberini doğruladı ancak detaylı açıklamayı bir süre sonra yapacaklarını söyledi. Kendisinden aldığım bir diğer bilgi de TR.TC alan adı altında 200.000 farklı alt alan adının hizmet verdiği oldu. Yönlendir.com bünyesinden çıkmış olan alan adının www.tr.tc adresinden servisine Şubat 2008'den itibaren yeni versiyonuyla tekrar başlayacağını öğrendim. Bu konuda bir açıklama zaten www.tr.tc adresinde de yayınlanıyor.

16 Nisan 2007'de Yonlendir.com ile ilgili bir satın almanın gerçekleşebileceği yönünde duyumlarım olduğunu yazmıştım. Zamanında yazdığım bu yazıdan sonra Devrim haberi doğrulamış ancak o günden sonra satın almanın gerçekleştiğini bildirmemişti.

Kendisiyle görüşmemizde satın almanın ne zaman olduğunu sorduğumda ise bana zamanında yazdığım gibi Nisan 2007'de birden fazla şirketle görüşmelerin başladığını ve Kasım 2007 satışın gerçekleştiğini söyledi. Konuyla ilgili çok fazla konuşmak istememesinin yanında, 2007 yılı içinde Blogcu.com satışından sonra TR.TC satışını da yaparak Türkiye'de bu alanda büyük başarı elde ettiğini düşünüyorum ve kendisini tebrik ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.