Döviz bilgilerine Web 2.0 dokunuşu

Doviz.ComNokta İnternet Teknolojileri A.Ş. tarafından yayına alınan yeni bir web girişimi olan Doviz.com döviz bilgilerine ulaşmanızı kolaylaştırmasının yanında tasarımından, kullanım özelliklerine kadar Web 2.0 konseptine uygunluğuyla da dikkat çekiyor.

Sitenin kullanıcılarına sunduğu veri ve araçlara baktığımızda bunları, serbest piyasa ve T.C. Merkez Bankası döviz bilgileri, döviz grafikleri ve döviz çevirici olarak sıralayabiliriz.

Doviz.com'un AJAX ile güçlendirilmiş arayüzü sayesinde döviz cinsinin dönemlere göre trend grafiklerini oluşturmanız ve belirli dönemlerdeki rakamsal döviz değerlerini görüntülemeniz oldukça kolay gerçekleşiyor.

Tasarımı konusunda dünyadaki örneklerine yakın görünen Doviz.com'un logosu da yine günümüz web tasarım trendlerine uygun olarak düzenlenmiş ve gerçekten çok başarılı olmuş.

Doviz.Com

Sayfa düzenine baktığımızda günlük kullanımdaki ihtiyaçlara göre yapılan katman sıralamaları görsel olmasının yanında kullanım olarak da avantaj sağlıyor.

Sade ve pastel tonlardaki tasarımının güncel döviz bilgileri ile birleşmesi ve bu verilerin kullanıcıya AJAX altyapısıyla sunuluyor olması Doviz.com'u alanında ilgi görecek bir kaynak konumuna getirecektir.

Nokta İnternet Teknolojileri A.Ş.'nin yeni girişimi olan Doviz.com'da iş modeli olarak hedefinin ne olduğunu şu aşamada bilemiyorum ancak doğru modellenmiş planlar çerçevesinde çeşitli finansal kurumlarla işbirlikleri ve reklam pastasından alabilecekleri paylarla gelir anlamında pozisyonlarını güçlendireceklerine inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.