Araç çağırma uygulaması Careem, 500 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı

Araç çağırma uygulaması Careem, 500 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı

Uber rakibi mobil araç çağırma servisiyle geçtiğimiz yıl ülkemizde hizmet vermeye başlayan Careem, 500 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı. Careem kurucu ortağı ve CEO'su olan Mudassir Sheikh, yapılan yatırımın ardından Careem'in değerlemesinin 1 milyar doları aştığını da açıkladı.

Şu an için 80 şehirde hizmet veren Careem, geçtiğimiz Aralık ayında 500 milyon dolarlık yatırım turunun ilk bölümünü 350 milyon dolar ile kapatmıştı. 150 milyon dolar daha yatırım alarak seri E yatırım turunu kapatan Careem, yatırımı Kingdom Holding ve Daimler firmalarından aldı. Yapılan yeni yatırımın ardından ünlü milyarder Alwaleed bin Talal'ın Careem yönetim kurulunda bir koltuğa sahip olacağını da ekleyelim.

250 binden fazla sürücü ve 10 milyon kayıtlı kullanıcı

Suudi Arabistan merkezli Kingdom Holding daha önce Twitter ve Snap gibi önemli sosyal medya platformlarına da yatırım yapmıştı. Ünlü otomotiv firması Daimler ise Taxibeat, MyTaxi ve Hailo gibi önemli girişimlere sahip. Yatırım turunun ilk bölümünde gerçekleşen 350 milyon dolarlık yatırımın Rakuten ve Saudi Telecom tarafından yapıldığını da hatırlatalım.

Careem'in oldukça istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve seri E yatırım turunu oldukça başarılı bir şekilde kapattığını da ekleyelim. Keza Careem geçtiğimiz yatırım turunda sadece 72 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı. 250 binden fazla sürücü 10 milyon kayıtı kullanıcıya ulaşan Careem toplamda 13 ülkede hizmet veriyor. MENA bölgesinin en önemli girişimlerinden olan Careem, zaman içinde zor günler geçiren Uber'in korkulu rüyası haline gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.