Türkçe chat bot geliştirme platformu Dahi.ai, tüm geliştiricilere açıldı

Türkçe chat bot geliştirme platformu Dahi.ai, tüm geliştiricilere açıldı

Türkçe sesli veya yazılı komutlarla iletişim kurabilen chat bot'lar geliştirmek isteyen geliştiricileri hedefleyen YapayTech, platformunu tüm geliştiricilere açtı. Bugüne kadar yalnızca kurumsal pazara yönelik sunduğu Dahi API'ı bağımsız bir ürün haline getirerek Dahi.ai'ı sunmaya başlayan girişim, platformuyla kodlama bilmeyen kullanıcıları da hedefliyor.

dahi-ai-test_

Önder Barış Aşık tarafından kurulan ve 2014 yılında faaliyetlere başlayan Yapay Tech'in yaklaşık üç yılda geliştirdiği Dahi.ai, dünya çapında gittikçe popüler hale gelen doğal dil işleme girişimlerinin nadir yerli örneklerinden biri. Barış Dahi.ai'ın, Facebook'un 2015 başında satın aldığı wit.ai ve Google'ın yakın zamanda aldığı api.ai'dan nasıl farklılaştığını şöyle açıklıyor:

Wit.ai sadece anlamlandırma üzerine kurulu bir platform buna karşın Dahi.ai platformu, baştan sona bot hazırlama imkanı sunarak anlamlandırma, diyalog sistemi, üçüncü parti servis ve mesajlaşma uygulamaları entegrasyonu ve kolay kullanımıyla rakiplerinden ayrılıyor. Diğer taraftan api.ai 'ın Türkçe dil desteği yok; wit.ai ise Türkçe dil desteğini İngilizce'den tercüme aracılığıyla sağlıyor. Dahi.ai ise İngilizce ve Türkçe dil desteğini çevirisiz, 'ana dilinde' doğal dil işleme yaparak sunuyor.

Dahi.ai'ı denemek isteye kullanıcıların yapması gereken, web sayfasına gidip kaydolmak ve sağlanan eğitim doküman ve videolarının rehberliğinde ilerlemek. Bireysel geliştiriciler için ücretsiz sunulan platform, bu katmanda 10 bin sorgu limitiyle geliyor. Barış, geliştiricilerin bu limiti aşmak için Dahi.ai ile iletişime geçmelerinin yeterli olacağını söylüyor. Dahi.ai 30 bin sorgu limitli kurumsal kullanım için 499 dolar; 100 bin sorgu limitli özel chat bot'lar için 999 dolar talep ediyor kullanıcılardan. Bugüne Facebook Messenger'da çalışan chat bot'lar geliştirmeyi sağlayan platform, yakın zamanda Telegram, Slack ve iMessage entegrasyonuna kavuşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.